Kdo nemá co nabídnout krajům, straší lidi migrací, řekl premiér Petr Fiala v Partii na CNN Prima News

25. srpna 2024
Kdo nemá co nabídnout krajům, straší lidi migrací, řekl premiér Petr Fiala v Partii na CNN Prima News

(CNN Prima News) Premiér Petr Fiala (ODS) se opřel do opozice kvůli kampani před krajskými volbami. Podle něj nemá hnutí SPD a ANO dostatek témat, a proto se obrací na strašení migrací. Fiala zároveň v Partii Terezie Tománkové řekl, že jeho strana je silná ve všech volbách a projeví se to v těch nadcházejících. Udržet chce totiž nejsilnější senátní klub a také více uspět v krajích.

Celý rozhovor s Petrem Fialou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Předseda vlády se dotkl tématu, které do světa vyslalo hnutí SPD. To totiž zveřejnilo billboardy, na kterých je zakrvácený migrant s nožem nebo zombie s hlasovacím lístkem. „Ukazuje to, že opozice nemá dost témat, která by se týkala krajů. A také není zodpovědná z hlediska krajské politiky. Když jsem šel do studia, tak jsem viděl billboardy různých stran. Část z nich preferuje krajská témata. Kdo ale nemá co nabídnout, tak straší lidi migrací a podobnými věcmi,“ řekl Petr Fiala.

Premiér také řekl, že chce být ve volbách úspěšný. „Naší výhodou klasické politické strany je, že ODS propojuje vládnutí na celostátní úrovni s krajskou a komunální politikou. Myslím si, že to může být pro občany výhoda,“ řekl Petr Fiala.

Průzkumy ho nijak neznervózňují. Zároveň také odmítá, že by mohla ve středopravicovém spektru vzniknout nová strana. „Zažil jsem podobné pokusy už v minulosti. Nic z toho se ale nestalo,“ řekl Fiala.

Petr Fiala

předseda vlády ČR
předseda ODS