Petr Fiala ve středních Čechách ocenil investice do zdravotnictví, dostupnou a kvalitní péči považuje za jeden z pilířů úspěšného státu

22. srpna 2024
Petr Fiala ve středních Čechách ocenil investice do zdravotnictví, dostupnou a kvalitní péči považuje za jeden z pilířů úspěšného státu

(www.ods.cz) Předseda ODS Petr Fiala ve čtvrtek navštívil střední Čechy. Během návštěvy v Benešově se zaměřil na oblast zdravotnictví, kterou v regionu na vysoké úrovni reprezentuje krajské zdravotní zařízení Nemocnice Rudolfa a Stefanie, v podnikatelském sektoru rovněž výrobce zdravotnické techniky BTL Medical Technologies. Podle Fialy je dostupná a kvalitní péče jedním z nezpochybnitelných hlavních pilířů moderního státu.

„Bez kvalitní a dostupné zdravotní péče se občané v regionech neobejdou, ODS ji umí zajistit. Za necelé čtyři roky, kdy se staráme o zdravotnictví ve středních Čechách, se nám z opomíjené nemocnice v Benešově podařilo díky investicím ve výši 650 milionů korun vybudovat vyhledávané a moderní zdravotnické zařízení s moderními sály a špičkovou péčí o pacienty. Střední Čechy se budou i v dalších letech muset vyrovnat s nárůstem počtu obyvatel a zajištění dostupné zdravotnické péče bude i pro nové vedení velkou výzvou. U kandidátky SPOLU, kterou vede Jan Skopeček, mají voliči jistotu, že se jim potřebné péče dostane,“ řekl předseda ODS Petr Fiala.

Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov dnes zajišťuje komplexní péči v základních medicínských oborech s moderním přístrojovým vybavením napříč medicínskými obory. Poskytuje ambulantní, lůžkovou a následnou péči. Mezi její specializované programy patří spánková laboratoř, kýlní centrum či sportovní medicína. Nemocnice má 997 zaměstnanců. Za rok ošetří 180 tis. lidí, hospitalizuje 20 tis. pacientů a v její moderní porodnici se narodí přes 800 dětí.

O dostavbu a modernizaci nemocnice se zasadil současný náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví a zastupitel města Benešov Pavel Pavlík z ODS. V zářijových volbách kandiduje na druhém místě kandidátky SPOLU ve volbách do Zastupitelstva Středočeského kraje. Podle něj se Středočeský kraj v následujících letech bude potýkat s významným nárůstem lidí seniorního věku, a proto tomu musí jít úměrně naproti i regionální zdravotnictví, aby zabezpečilo lidem dostupnou a kvalitní zdravotní péči.

„Oblast zdravotnictví je dnes chloubou Středočeského kraje. Je to především výsledek práce zdravotnického personálu v nemocnicích, ale i významnou podporou Středočeského kraje. Do benešovské nemocnice jsme v posledních letech investovali téměř miliardu korun a významně se zasadili o dostavbu a celkovou modernizaci zařízení. Nemocnici modernizujeme v souladu s nejmodernějšími technologiemi na světovém trhu. I díky tomu se dnes jedná o jednu z nejkvalitnějších krajských nemocnic, která je vzorem pro mnohá zdravotnická zařízení,“ dodal náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví Středočeského kraje Pavel Pavlík.

ODS hodlá po letošních volbách ve Středočeském kraji do nemocnic nadále investovat a rozvíjet i další lékařskou péči.

„Považujeme to za nezbytné, abychom nemuseli za lepší medicínou do Prahy, která je už nyní na hranici svých kapacit,“ poznamenal lídr kandidátky SPOLU ve Středočeském kraji Jan Skopeček. Za důležité označuje propojení nemocnic s lokálními výrobci a významnými zaměstnavateli, jako je právě český výrobce zdravotnických přístrojů BTL Medical Technologies. Firma zaměstnává přes 3 500 lidí a vyrábí špičkové přístroje pro fyzioterapii, ortopedii, kardiologii a estetickou medicínu.

Ve Středočeském kraji letos budou lidé volit také ve dvou senátních obvodech. V Obvodě č. 41 – Benešov obhajuje svůj mandát senátor Zdeněk Hraba. V Obvodě č. 38 – Mladá Boleslav se o hlasy voličů uchází senátor a 1. náměstek primátora v Mladé Boleslavi Raduan Nwelati.

Petr Fiala

předseda vlády ČR
předseda ODS

Pavel Pavlík

náměstek hejtmanky Středočeského kraje

Jan Skopeček

místopředseda Poslanecké sněmovny
místopředseda poslaneckého klubu ODS
poslanec PČR
ekonomický expert ODS
předseda ODS Hořovice