iDNES.cz: Pro Vysočinu jsou klíčové Dukovany a VRT, říká hejtman Vitězslav Schrek

16. srpna 2024
iDNES.cz: Pro Vysočinu jsou klíčové Dukovany a VRT, říká hejtman Vitězslav Schrek

(iDNES.cz) Deník MF DNES a zpravodajský server iDNES.cz připravily na srpen a září v rámci pořadu Rozstřel sérii třinácti duelů a diskusí, v nichž představí nejvýraznější regionální osobnosti, které kandidují v letošních volbách do krajských zastupitelstev. V prvním duelu se proti sobě postavili současný a bývalý hejtman kraje Vysočina: Vítězslav Schrek z koalice ODS, TOP 09 a Starostové pro občany a Jiří Běhounek ze SOCDEM.

Celou debatu s Vítězslavem Schrekem můžete zhlédnout na iDNES.cz.

V dalších tématech se oba politici spíše doplňovali. Shodli se například v tom, že pro rozvoj regionu jsou zásadními projekty rozšiřování dukovanské jaderné elektrárny a výstavba vysokorychlostní trati (VRT). Ta by měla mít odbočku do Jihlavy, konkrétně do Pávova.

Dukovany a VRT
Podle současného vysočinského hejtmana Vítězslava Schreka vznikne díky rozšiřování Dukovan množství nových kvalifikovaných pracovních míst, což představuje pro kraj obrovskou příležitost, ale také závazek. „Do kraje může přijít až pět tisíc nových pracovníků a my pro ně musíme mít připravené bydlení, infrastrukturu, sociální a zdravotní péči či místa ve školách a školkách,“ uzavírá Schrek.

Vítězslav Schrek

hejtman Kraje Vysočina
předseda Oblastního sdružení ODS Jihlava