NEODSTRAŇUJME PŘEKÁŽKY ve vzdělávání

1. října 2019
NEODSTRAŇUJME PŘEKÁŽKY ve vzdělávání

Přes 20 let jsem učila matematiku na gymnáziu, proto mně školství na všech úrovních není lhostejné. Již několik let sleduji různé názory a diskuse ohledně povinné maturity z matematiky.

Matematika je základem všeho. Rozvíjí logické myšlení a bez něho se neobejde snad nikdo v reálném životě. Maturita z matematiky je logickým vyústěním i v tom, že ji na školách všech typů učíme spolu s českým a cizím jazykem nejvíce hodin.

Hovoří se o kvalitě učitelů, jak školu udělat zábavnější, aby se matematika lépe učila. Zastávám názor, že se v životě musíme potkat s různými lidmi a naučit se s nimi komunikovat. To platí nejen o učitelích, lékařích, úřednících a všech ostatních profesích. Je důležité, aby se nesnižovalo množství vědomostí k získání středoškolského vzdělání a klima na školách bylo příjemné pro učitele i studenty.

Téměř každý z nás měl s nějakým předmětem problém. Abychom získali vytoužené maturitní vysvědčení, museli jsme to překonat, poprat se s tím. A výsledek se dostavil, stali jsme se absolventy školy.

Stále častěji říkám: „Neodstraňujme překážky, všichni je musíme zdolat, abychom se zdárně poprali s nástrahami života“.

Mgr. Jana Drejslová

místostarostka Rychnova nad Kněžnou
zastupitelka Královéhradeckého kraje
předsedkyně sociálního výboru rady Královéhradeckého kraje