Členky ODS se sešly na Vysočině. Eva Decroix uspořádala druhé setkání Dámského klubu

3. dubna 2023
Členky ODS se sešly na Vysočině. Eva Decroix uspořádala druhé setkání Dámského klubu

(www.ods.cz) Členky ODS se v sobotu 1. dubna podruhé setkaly v rámci Dámského klubu. Setkání klubu se tentokrát konalo na Vysočině v Pelhřimově, kde je Eva Decroix předsedkyní regionálního sdružení ODS. Eva Decroix si od činnosti Dámského klubu slibuje, že ženy v ODS budou více slyšet.

„Stojí za to, aby se ženy mezi sebou potkávaly, motivovaly, sdílely zkušenosti. Potřebujeme to,“ říká Eva Decroix.

V úvodní diskusi o roli a podpoře žen ve veřejném životě vystoupila velvyslankyně Kanady Ayesha Rekhi. Poukázala na důležitost ženských vzorů a mentorů. „Důležitá je také autenticita. Můžete být lídrem a být sama sebou, nemusíte kopírovat někoho jiného. Buďte sama sebou, říká velvyslankyně. Korespondentka ARD v Praze Marianne Allweiss přítomným nastínila podmínky slaďování kariéry a rodičovství v Německu. „V návratu do mé práce mi hodně pomohl částečný úvazek. To je věc, která velmi pomáhá v návratu žen do veřejného života,“ uvedla.

Také další účastnice setkání, často se zkušeností s komunální politikou nebo s angažmá v politické straně, sdílely své pohledy na roli žen v politice. Podělily se o své zkušenosti s překážkami, se kterými se setkávají, ale také o způsoby, jak ženy podpořit a motivovat.

„Ženy jsou superhrdinky, které kromě péče o rodinu dělají spoustu věcí ve svém okolí, v mateřských centrech, obcích a dalších komunitách, říká jedna z účastnic, Zuzana Studýnková.

V další části programu se účastnice dozvěděly praktické informace z oblasti koučinku a mediální komunikace.

Dámský klub se poprvé sešel minulý rok v srpnu, kdy jej osobně přišli podpořit premiér Petr Fiala a předseda Senátu Miloš Vystrčil. Aktivity Dámského klubu budou pokračovat. Chystají se další podobné konference nebo regionální setkání.