Ing. Bc. Ondřej Soukup

Povolání: správce elektrárny
*1983

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: KDU-ČSL

Životopis

Ing. Bc. Ondřej Soukup se narodil v roce 1983 v Lounech. Vystudoval gymnázium v Lounech, poté fakultu sociálně ekonomickou na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a hornicko-geologickou fakultu na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě v Ostravě. Hovoří plynně anglicky a dále se věnuje francouzštině, polštině a němčině. Je ženatý a má dvě děti. Volný čas tráví s dobrými přáteli a sportem.

Svoji pracovní kariéru započal v roce 2004 a doposud úspěšně působil především na manažerských postech. Bohaté zkušenosti získal v rodinných, ale i korporátních společnostech – české i americké. Líbí se mu průmysl, kde měl možnost působit v  polygrafii, chemicko-technologickým, leteckým, slévárenským či strojařským oboru. Posledních 12 let se věnuje energetice, a v této oblasti by rád byl nápomocen při současné transformaci i na území našeho kraje, které je energetickým srdcem České republiky.

Od roku 2012 se věnuje komunální politice. Na podzim roku 2014 byl zvolen zastupitelem Loun, kde zastával funkci koaličního partnera a působil v poradním orgánu městské rady, v zřízených komisích či v pracovních skupinách. V období 2020-2024 byl členem Finanční komise rady Ústeckého kraje.

Na konci roku 2018 se stal členem KDU-ČSL a od roku 2019 vede místní organizaci v Lounech. Mezitím zastával funkci člena Okresní i Krajského výboru – v letošním roce se stal Krajským místopředsedou.

Ondřej Soukup byl předsedou Komise pro energetiku KDU-ČSL a podílel se na konečném programu energetické části do parlamentních voleb v roce 2021. V současné době je členem Komise pro hospodářství a energetiku KDU-CŠL.