Životopis
Michael Lyer Kontaktní údaje
Adresa: Sádecká 94, 43801 Holedeč
Telefon: 731286309
E-mail: michaellyer@seznam.cz
Věk: 21 let
VZDĚLÁNÍ
Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha
10 / 2019–01 / 2024Obor: Mezinárodní vztahy a diplomacie
- Zaměření především na mezinárodní právo a EU fondy
Střední Hotelová škola Radlická
08 / 2015–05 / 2019 Obor: Cestovní ruch
DOPLŇKOVÉ VZDĚLÁNÍ
2014 -Výměnný jazykový program v Anglii
PRACOVNÍ ZKUŠENOSTI
Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje (Most-CZ)
07/ 2023 – současnostZaměřuji se především na oblast rozvoje vodíkového hospodářství, evropských fondů a lidských zdrojů. Koordinace mezinárodního projektu H2CE. Zastupování společnosti na mezinárodních konferencí.
Stálé zastoupení České republiky při EU (Brusel-BE)
01 / 2022–12 / 2022Oddělení: Finanční a kohezní politikaZaměření především na agendu kohezní politiky, kde jsem docházel na pracovní skupinu zvanou SMOR do Rady EU. Dále jsem se zaměřoval na lidské zdroje, a to v agendě, která se týkala zastoupení Čechů v institucích EU. Během Českého předsednictví v Radě EU jsem mj. organizoval několik výjezdních zasedání pro unijní diplomaty do ČR.
KURZY
2019 - 6 měsíční kurz etikety (pod vedením H. Zmekové)2019 - 6 měsíční kurz rétoriky (pod vedením H. Zmekové)2019 - 6 měsíční kurz společenského protokolu (pod vedením H. Zmekové)2019 - 6 měsíční kurz diplomatického protokolu (pod vedením H. Zmekové)10/2019—12/2019 Klinická psychologie, Pražská vysoká škola psychosociálních studií, s.r.o.
ODBORNÝ PROGRAM
EU – Careers Ambassador v EPSO (Evropská komise)10 / 2020 — 10 / 2024- Dobrá samostatná i týmová práce.- Organizování a prioritizování práce s cílem dokončování úkolů včas a
efektivním způsobem.-Zvyšování povědomí o stážích, popř. pracovních pozic v institucích a agenturách EU. (komunikace s ministerstvy)
Evropský parlament (Brusel-BE)
01 / 2023–06 / 2023Pracoval jsem pro europoslance Alexandra Vondru, kde jsem ho zastupoval na výborech SEDE (ochrana a bezpečnost), ENVI (Životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin).