Mgr. Petr Zavřel

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: KDU-ČSL

Životopis

Mgr. Petr Zavřel se narodil v roce 1989 v Praze, ale celý život žije v malebném středočeském městečku, v Pečkách. Po gymnaziálním studiu v Kolíně absolvoval studijním program sociální práce a sociální politika nejprve na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a následně na Univerzitě Karlově v Praze.

V podstatě celý profesní život se věnuje problematice sociální práce – jako terénní sociální pracovník pomáhající rodinám v neziskové organizaci, následně vykonával sociální práci na úrovni městského úřadu s rozšířenou působností. Nyní se věnuje charitě – řídí Farní charitu v Kolíně a pracuje také v Arcidiecézní charitě Praha v rámci managementu organizace.

Hájí zájmy sociálních pracovníků jakožto místopředseda Společnosti sociálních pracovníků České republiky. Působí v předsednictvu Potravinové banky Cental. Věnuje se problematice sociálních služeb v kraji, a to z pozice člena výboru pro sociální věci krajského zastupitelstva. Dále je také aktivní na komunální úrovni, kde je členem komise rady města Pečky pro otázky sociální a členem redakční rady Pečeckých novin.

,,Sociálnímu sektoru se věnuji v podstatě od 16 let, kdy jsem dělal po brigádách osobního asistenta u lidí s mentálním postižením. Sociální práce mne již část života provázejí, dělá mi radost pomáhat lidem, a když budu mít příležitost, rád pomohu také Vám.“