MUDr. Miroslav Nulíček

Povolání: lékař, evangelický presbyter
*1984

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: nezávislý kandidát

Životopis

Narodil jsem se 22.5.1984 do učitelské rodiny. Po maturitě na gymnáziu v Čáslavi jsem absolvoval 1. Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy obor lékařství. Během studia na gymnáziu jsem byl pokřtěn a konfirmován v evangelickém sboru v Čáslavi. Za studií na vysoké škole jsem se seznámil s manželkou, která vystudovala obor zubní lékařství a v současné době spolu vychováváme (díky její nemalé odvaze riskovat i své zdraví) 3 děti.

Po vysoké škole následovala atestace v oboru praktické lékařství a založení ordinace "na zelené louce". V současné době má naše ambulance v péči  na 2000 pacientů a zaměstnává 9 zaměstnanců ať už na plné či částečné úvazky. Troufám si říci, že tvoříme lidsky dobrý a pracovně akční kolektiv, ve kterém najdou své místo jak absolventi škol, tak i lidé v před/důchodovém věku.

Velkým úspěchem bylo pro mě získání akreditace k vzdělávání mladých praktických lékařů, z nichž 2 jsou již po atestaci a ordinují v okrese Kutná Hora a 1 další je t.č. v předatestační přípravě. Během výkonu povolání se mi dostalo možnosti zkusit si i vědeckou práci, kdy jsem by zapojen do několika klinických studií vč. 1 na mezinárodní úrovni. 

Pravidelně se spolu s některými zaměstnanci ordinace účastníme vánoční akce krabice od bot ve spolupráci s evangelickým sborem v Čáslavi, jehož jsem členem a několik let jsem působil jako jeho pokladník. V roce 2023 jsme se zapojili do akce červená středa. Jako dárce krve jsem držitelem stříbrné Jánského plakety.

Mluvím plynně anglicky včetně medicínské angličtiny. O něco je slabší moje francouzština, mám základy němčiny a ruštiny.

Ze sportů mám rád volejbal, po otci tenis a jízdu na kole. S přibývajícími roky rád chodím pěšky.

Mými oblíbenými spisovateli jsou Frederick Forsyth a Terry Pratchett.

Mým konfirmačním veršem a do jisté míry i životním mottem je Zj.Janovo 2,2 „Vím o tvých skutcích, o tvém úsilí i tvé vytrvalosti; vím, že nemůžeš snést ty, kdo jsou zlí. "