Ing. Jan Švácha

Povolání: vrchní ministerský rada na Ministerstvu pro místní rozvoj, zastupitel Středočeského kraje
*1965

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: TOP 09

Životopis

Jan Švácha: Kandidát za stranu TOP 09

Vzdělání a profesní zkušenosti: Jmenuji se Jan Švácha a jsem absolventem oboru Hospodářská politika a správa na VŠ ČZU. V současné době působím jako vrchní ministerský rada na Ministerstvu pro místní rozvoj České republiky. Mé pracovní zkušenosti a odborné znalosti mě připravily na aktivní zapojení do politiky a na práci pro rozvoj našeho regionu.

Politická angažovanost: Kandiduji za stranu TOP 09, protože její hodnoty a program jsou v souladu s mým pohledem na svět a budoucnost naší země. Věřím, že s její podporou mohu přispět k pozitivním změnám i udržením stávajících předností našeho regionu i celé České republiky.

Hlavní priority:

1. Koncepce rozvoje regionu: Rád bych se podílel na strategickém rozvoji regionu s cílem zlepšit kvalitu života všech jeho obyvatel. Chci zajistit, aby se naše regiony rozvíjely udržitelným a smysluplným způsobem.

2. Podpora kulturního života ve Středních Čechách: Kulturní život je srdcem každé komunity. Budu se snažit podporovat místní umělce, kulturní akce a projekty, které obohacují naše životy.

3. Udržování lokálních tradic: Respekt k historii a tradicím je klíčem k udržení naší identity. Chci podporovat iniciativy, které uchovávají a propagují místní tradice a řemesla.

Cíle:

1. Obchvat města Rakovníka: Budu prosazovat výstavbu obchvatu, který odlehčí dopravní zátěž města Rakovníka a zlepší životní prostředí.

2. Začlenění středočeského regionu do evropských struktur cestovního ruchu: Vidím velký potenciál v rozvoji turismu, který může přinést ekonomické výhody a zvýšit povědomí o našem regionu na evropské úrovni.

3. Aktivní a smysluplný život seniorů: Chci vytvořit podmínky pro seniory, aby mohli aktivně a důstojně trávit svůj volný čas po ukončení pracovní kariéry.

Osobní zájmy: Mimo své profesní aktivity se věnuji mnoha koníčkům. Jsem vášnivý hudebník a hraji v několika hudebních skupinách. Jako člen divadelního spolku Tyl v Rakovníku se podílím na kulturním životě našeho města. Fotografování, cykloturistika a turistika mě nabíjejí energií, a rád trávím čas v přírodě, kde také čas od času spím zavěšený v hamace. Věnuji se volejbalu a dalším míčovým sportům, které mě udržují v kondici.

Závěrem: S vaším hlasem mohu pracovat na realizaci těchto cílů a priorit. Společně můžeme přispět k lepšímu a prosperujícímu regionu pro nás všechny. Děkuji vám za vaši podporu.