Europoslanci ODS podpořili předsedkyni Evropského parlamentu

16. července 2024
Europoslanci ODS podpořili předsedkyni Evropského parlamentu

(www.ods.cz) Členové europoslaneckého klubu ODS dnes na ustavující schůzi nového funkčního období Evropského parlamentu podpořili kandidátku na funkci předsedkyně tohoto parlamentu Robertu Metsolu. Všichni tři europoslanci zvolení za ODS ve volbě hlasovali pro maltskou europoslankyni, která stála v čele Evropského parlamentu již v druhé části předchozího funkčního období.

„Je logické, aby funkci předsedy parlamentu vykonával zástupce největšího poslaneckého klubu. Konkrétně Roberta Metsola má s výkonem této funkce již zkušenosti, v parlamentu zastupuje středopravicovou stranu a v předcházejícím funkčním období dokázala Evropský parlament důstojně reprezentovat. Proto v dnešním hlasování získala podporu poslanců zvolených za ODS,“ uvedla předsedkyně europoslaneckého klubu ODS Veronika Vrecionová.

Znovuzvolená předsedkyně Evropského parlamentu a europoslankyně reprezentující maltskou středopravicovou Nacionalistickou stranu Roberta Metsola byla do funkce předsedkyně navržena klubem Evropské lidové strany.

Veronika Vrecionová

předsedkyně europoslaneckého klubu ODS
členka Programového týmu ODS zemědělství