Interpelace na ministra financí ve věci centrálního registru bankovních účtů

10. března 2016
Interpelace na ministra financí ve věci centrálního registru bankovních účtů

Ústní interpelace poslance Adolfa Beznosky na ministra financí Andreje Babiše ve věci centrálního registru bankovních účtů.

Adolf Beznoska:

Moc děkuji za slovo, pane předsedo. Mám ještě jednu interpelaci na pana ministra Babiše týkající se centrální evidence účtů. Jakkoli nejsem příznivec žádných registrů, tak v tomto případě, pokud by bylo garantováno, že zůstane jenom základní informace o majiteli a o tom, u jaké z bank má vedeny svoje účty, bych byl ochoten připustit, že tento registr vzniknout může, protože může prospět v některých dalších oblastech našich životů.

Ale v této souvislosti by mě zajímalo, jaký je takový základní investiční výdaj spojený se zavedením tohoto registru, jaké jsou a v jaké struktuře očekávané roční provozní náklady a případně jestli jsou nějakým způsobem ekonomicky kalkulovány případné ekonomické efekty z toho zavedení registru. Mám na mysli například snížení administrativního zatížení bank. Za odpověď moc děkuji.
Ing. Adolf Beznoska

poslanec PČR