Když vám domů přijdou sebrat dítě

8. května 2017
Když vám domů přijdou sebrat dítě

(Novinky.cz) Asi by se slušelo věnovat (jako všichni ostatní) komentář tomu, zda vládní krizi způsobil Sobotka či naopak Babiš, a zda pan prezident ukazuje holí důstojně či nedůstojně. Neudělám to. Zaprvé nechci naskakovat na tuhle hru jakéhosi souboje. Tato vláda je jejich SPOLEČNÁ vláda. Sobotka i Babiš vládli spolu a hlasovali jako jeden muž u všech významných kroků – jako je buzerace živnostníků a pracovitých lidí, školní inkluze, akceptování uprchlických kvót, poníženost vůči Bruselu a Berlínu, regulace, fízlování, pamlskové vyhlášky, podpora nadnárodních korporací, pobídky, dotace…Svítili jim u toho lidovci a v „ekologických“ a evropských záležitostech i TOP 09.

Zadruhé politiku nevnímám jako řvaní o tom, že ten druhý je ještě větší darebák než já sám, ale snahu řešit nějaké věcné problémy. V neposlední řadě – nechat lidi (a firmy) žít a dát jim pokoj.

Podívejme se tedy dnes na věcný problém – vlamování se státu do biologických rodin. A na pár čísel. Obyčejný občan zná v této věci tak maximálně paní Michalákovou a Norskem zabavené české děti. Ta paní projevila neskutečnou odvahu o věci veřejně mluvit, vzbudila zájem veřejnosti a tvrdě za to zaplatila – svoje děti za trest už neuvidí.

Celý komentář Václava Klause ml. čtěte na serveru Novinky.cz.

Václav Klaus ml.

expert ODS pro oblast školství