Petr Fiala zahájí tour Českem výstupem na Ještěd, v Ústí nad Labem se setká s občany v centru i na sídlišti Mojžíř

22. srpna 2024
Petr Fiala zahájí tour Českem výstupem na Ještěd, v Ústí nad Labem se setká s občany v centru i na sídlišti Mojžíř

(www.ods.cz) Předseda ODS Petr Fiala svou tour po České republice zahájí v pondělí 26. srpna, a to během návštěvy krajů Ústeckého a Libereckého. V Ústí nad Labem u příležitosti návštěvy podpoří i krajskou kandidátku s jejím lídrem Jiřím Kulhánkem a rovněž obhajující senátory Hynka Hanzu s Ladislavem Chlupáčem. S místními obyvateli se předseda občanských demokratů setká v centru Ústí nad Labem, ale i v okrajové čtvrti sídliště Mojžíř. Odtud pak Petr Fiala odjede do Libereckého kraje, kde ho čeká tříkilometrové zdolání ikonického vrcholu Ještědu. Na jeho cestě ho doprovodí nadšenci turistiky, a to společně s místním lídrem krajské kandidátky koalice SPOLU Edvardem Kožušníkem.

„Těším se, že během společného výstupu na vrchol Ještědu budu mít možnost popovídat si s občany,“ říká s úsměvem předseda ODS Petr Fiala. „Během příštích tří týdnů navštívím všech čtrnáct krajů, chci se všude s lidmi bavit o tom, co pro ně vláda může udělat, kde je potřeba postavit nový obchvat, jestli se jim dostává zdravotní péče a jak kvalitní školu navštěvují jejich děti. Je to cenná zpětná vazba, kterou ničím nenahradíte,” doplňuje předseda občanských demokratů Petr Fiala.

návštěva Petra Fialy v Ústeckém a Libereckém kraji
pondělí 26. srpna 2024, Ústí nad Labem a Liberec – Ústecký a Liberecký kraj

14:00–14:45 Zahájení krajské a senátní volební kampaně v Ústeckém kraji
Kavárna V Klášteře, Hradiště 87/4, Ústí nad Labem

14:45–15:05 Kontaktní kampaň v centru města, setkání s občany
prostranství u OC Forum, následný přesun lanovkou na Větruši (fototermín)

15:15–16:00 Setkání s obyvateli městské části Mojžíř
sídliště Jindřicha Plachty v Mojžíři

17:00–19:00 Výstup Petra Fialy na Ještěd
Start: Brána borců, Ještědská 202, Horní Hanychov
Cíl: Vysílač Ještěd

17:15 předpokládaný start: Brána borců v Horním Hanychově. Výstup dále pokračuje hlavní přibližně tříkilometrovou trasou od Brány borců na stanici tramvaje v Horním Hanychově, dále po Beranově cestě kolem dolní stanice původní lanovky na Ještěd, dále kolem skokanských můstků. Celkové převýšení je 488 m. Pozor, pro výstup doporučujeme turistické nebo krosové sportovní boty.
18:40 předpokládaný výstup na vrchol Ještědu
18:45 předpokládaný příchod na Ještěd
Přesnější instrukce, včetně doporučených míst pro fototermín, informace k parkování obdržíte individuálně po akreditaci.

Petr Fiala

předseda vlády ČR
předseda ODS