Veronika Vrecionová: Orbán je jako koňský handlíř a nahrává Putinovi

10. října 2024
Veronika Vrecionová: Orbán je jako koňský handlíř a nahrává Putinovi

(CNN Prima News) Orbán hraje svou sobeckou hru, řekla o maďarském premiérovi europoslankyně Veronika Vrecionová (ODS) v pořadu 360° na CNN Prima NEWS. Reagovala tak na bouři na půdě Evropského parlamentu, kterou vyvolal Orbánův středeční projev.

Celou debatu s Evou Decroix můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Maďarský premiér Viktor Orbán ve středu svou řečí o maďarském předsednictví Evropské unie rozhádal europarlament. Od europoslanců padala kvůli jeho vztahům s Ruskem a Čínou slova jako „fraška“ nebo „užitečný idiot“.

Vrecionová: Hraje si svou sobeckou politiku

Veronika Vrecionová uvedla, že Orbánova úvodní řeč zahrnovala i řadu rozumných věcí. „Konkurenceschopnost Evropy, která začíná mít ohromné problémy, problémy s migrací, to jsou věci, kterým se máme věnovat a které je potřeba řešit,“ vyjmenovala Vrecionová.

Navzdory tomu však ve vysílání CNN Prima NEWS tvrdě zkritizovala Orbánovy vztahy s Ruskem. „Dlouhodobě hraje svou sobeckou politiku, kterou mimochodem vůbec nic nedosahuje. I jeho návštěva v Moskvě nepřinesla vůbec nic. Putin si stejně neváží jeho podlézavého chování,“ namítla Veronika Vrecionová.

Řada europoslanců si své projevy proti maďarskému premiérovi mohla odpustit, míní europoslankyně ODS. Drtivá většina z nich však podle ní byla věcná. „Orbán se dlouhodobě chová jako koňský handlíř ve věcech nutné pomoci Ukrajině,“ zmínila Vrecionová s tím, že maďarský premiér ustupuje jen tehdy, když z toho jeho země finančně profituje.

Veronika Vrecionová

předsedkyně europoslaneckého klubu ODS
členka Programového týmu ODS zemědělství