Prohlášení ministra životního prostředí ke stanovisku stínové vědecké rady Národního parku Šumava

25. listopadu 2011
Prohlášení ministra životního prostředí ke stanovisku stínové vědecké rady Národního parku Šumava

Oceňuji to, že doposud jednání v rámci kulatého stolu o budoucnosti Národního parku Šumava probíhala ve věcné a konstruktivní rovině a že všichni účastníci jednání dostali prostor k uplatnění svých připomínek.

O to víc jsem překvapen dnešním vyjádřením některých členů stínové vědecké rady parku, kteří místo toho, aby reagovali v rámci jednání kulatého stolu, vydali prohlášení, které zpochybňuje celý proces tvorby nového zákona. Osobně mne toto vyjádření velmi mrzí. 
 
I nadále považuji nalezení shody v rámci kulatého stolu za důležitý předpoklad pro budoucí úspěšný průběh legislativního procesu přípravy nového zákona. Nicméně s ohledem na takto vyhrocené stanovisko některých členů stínové vědecké rady parku nepovažuji konání kulatého stolu, který byl plánován na pondělí 28. listopadu, za smysluplné.
 
Místo toho v nejbližší době uskutečním individuální jednání s jednotlivými zástupci různých skupin, které se kulatých stolů účastní, a věřím, že se vrátíme ke konstruktivnímu dialogu. Na základě výsledku těchto debat se následně rozhodnu o dalším postupu. 
 
Zdroj: www.mzp.cz
 
 
Mgr. Tomáš Chalupa

ministr životního prostředí
místopředseda strany