Vážení členové Občanské demokratické strany,

21. října 2013
Vážení členové Občanské demokratické strany,

mediální obraz ODS není popisem skutečného stavu strany, jejímiž jsme členy. Ano, prožíváme těžké chvíle. Při častých diskusích se členy a občany cítím, jako by ODS stála na hraně své existence. Ano, možná to je přání nejen levicových sil u nás, ale i za našimi hranicemi, pravda to však není.

Zda se hon na ODS podaří, nebo ne, záleží nyní jen na nás. Je nás téměř dvacet dva tisíc, máme konzistentní program, jako jediná strana vycházíme ve svém aktuálním programu z ideových pravicových kořenů. Naše Poděbradské artikuly jsou stále platnou vizí. Jsme stranou, která je schopná, a já věřím, že i odhodlaná, postavit se snahám vyprázdnit, nebo dokonce omezit demokratický systém naší země.

Neutápějme se v hořekování nad fatálními chybami některých našich členů, neutápějme se v hořekování nad tím, že jsme svůj program sami nechali zastínit koaličním projektem a skoro jsme jej neprezentovali. Síla a sebevědomí strany se projeví v pro ni nelehkých dobách a já vím, že tak jako v minulosti - od dob „Sarajevského atentátu“ přes „kmotrovskou éru“ až po poslední neúspěšné volby - neklesne Občanská demokratická strana na kolena.

Jsme členy ODS, protože nám na této zemi záleží a protože vyznáváme jako nejvyšší hodnotu svobodu a osobní zodpovědnost. Vtělme toto krédo svobodných a sebevědomých občanů do dnů, které zbývají do voleb. Buďme jednotní! Vážení členové Občanské demokratické strany, nejsme předem poraženi, záleží jen na nás. Buďme věrohodní a musíme ve volbách dopadnout dobře, je však zapotřebí pro úspěch udělat maximum.

MUDr. Přemysl Sobotka

místopředseda Senátu PČR
člen výkonné rady
předseda regionálního sdružení