Doma je vláda premiéra Sobotky hlasitě proti kvótám, ale nic proti nim neudělala

3. srpna 2016
Doma je vláda premiéra Sobotky hlasitě proti kvótám, ale nic proti nim neudělala

ČR má přijmout několik desítek uprchlíků. V posledních týdnech dostávám mnoho mailů s otázkou: kdo za to může? Odpověď je jednoduchá: vláda.

Doma je vláda premiéra Sobotky hlasitě proti kvótám, ale nic proti nim neudělala (nepodala žalobu na Brusel, neřekla, že kvóty nebude respektovat) a vlastně je naplňuje. Až 80 Syřanů sem přijde v rámci kvót a kvůli dohodě s Tureckem, která taky znamená kvóty, i když se o tom moc nemluví. Sobotkova vláda se nechala ve věci kvót v EU přehlasovat, s dohodou s Tureckem dokonce souhlasila, a především kvóty bez odporu naplňuje.

Smutnou či komickou postavou (vyberte si dle libosti) se u toho stává Andrej Babiš. Proti kvótám ani proti dohodě s Tureckem neudělal vůbec nic - je místopředseda vlády, šéf jedné ze dvou silných vládních stran! - a teď hlasitě křičí, že to tak nemá být, a že sem nikdo nemá chodit. Když si to myslíte, pane vicepremiére, tak nedělejte jen ramena ve svých médiích a něco proti tomu opravdu udělejte... Jenomže to tak často u Andreje Babiše bývá: silné řeči a skutek utek.
prof. Petr Fiala

předseda strany