Kauza Rath je jen vrcholem ledovce, ČSSD by se měla omluvit

9. října 2013
Kauza Rath je jen vrcholem ledovce, ČSSD by se měla omluvit

Středočeská ODS vyzývá představitele ČSSD, aby se vyjádřili k novým obviněním protikorupční policie ČR. Aktuální události a nová zjištění zřetelně ukazují, že korupční jednání se v době vlády ČSSD a KSČM staly normou, říká Petr Bendl.

„Probíhající soud s Davidem Rathem, je jen vrcholem ledovce. Vláda ČSSD a KSČM ve Středočeském kraji otevřela dveře jednání, jehož obětí jsou všichni obyvatelé Středočeského kraje, kteří jsou v roli poškozených,“ říká předseda středočeské ODS Petr Bendl.

„Navíc tato kauza přichází v době, kdy koalice ČSSD a KSČM dovedla Středočeský kraj hospodářsky kraj tak daleko, že kraj není schopen platit zakázky, které si objednal, v důsledku čehož kraj zaplatí dodavatelům stavebních zakázek o 20 mil. Kč víc, než byla původní vysoutěžená cena zakázky!"

„Rozumím tomu, že nemohou všichni nést odpovědnost za činy jednotlivců, kteří ale "hráli" za jejich tým, přesto očekáváme alespoň elementární slušnost, a to, že se obyvatelům středních Čech komunisté a sociální demokraté veřejně omluví a zastupitelstvo kraje opustí ti, kteří na hejtmanství působili v době, kdy kauzy vznikaly," upozornil.

Nová obvinění policie nenechal bez komentáře ani náměstek primátora Mladé Boleslavi Adolf Beznoska. „V Mladé Boleslavi jsme za uplynulých deset let udělali stovky výběrových řízení a z fondů Evropské unie získali přes miliardu korun. V žádném případě se nevyskytl ani náznak korupčního jednání. To dokazuje, že politika se dá dělat i jinak, než nám to předvádí středočeská ČSSD a komunisté. Ta se z kauzy Rath a spol. nepoučila, což mj. dokazuje i fakt, že na kandidátce středočeské ČSSD je řada bývalých dlouholetých spolupracovníků Davida Ratha,“ reagoval v úterý odpoledne.

Ing. Petr Bendl

předseda regionálního sdružení,
lídr středočeské kandidátky