Vyjádření Oldřicha Vlasáka_Radnice Hradec Králové

25. března 2015
Vyjádření Oldřicha Vlasáka_Radnice Hradec Králové

Dovoluji si vás touto cestou oslovit jako znovuzvolený člen zastupitelstva města. Chci poděkovat všem aktivním občanům za spolupráci v uplynulém volebním období.

Splnili jsme většinu slibů a dosáhli jsme velmi dobrých výsledků. Město bylo v republikové soutěži poněkolikáté vyhlášeno jako město nejlepší pro život, na počet obyvatel máme jednu z nejnižších kriminalit a z hlediska čerpání evropských dotací v rámci IPRM (Integrovaného plánu rozvoje měst) patříme k nejlepším. Připomeňme si Benešovu třídu, hřiště Bavlna, náplavku, městskou knihovnu atd. Jako člen komise IPRM z toho mám velkou radost. I práce na novém územním plánu probíhají (s nadstandardním zapojením veřejnosti) bez větších problémů a věřím, že tým architektů Kotase a Vymetálka s podporou našeho útvaru hlavního architekta naváže na předchozí územní plány počínaje Gočárovým.

Po podzimních komunálních volbách nebyla nakonec ODS, i přes počáteční sliby, přizvána do koalice. Přesto jsme připraveni na spolupráci. Budeme dbát na efektivní hospodaření města založené na dlouhodobém plánování, na včasnou přípravu projektů a na komunikaci s veřejností. Chceme být nápomocni při přípravě strategie ITI pro Hradecko – pardubickou oblast, na jejíž projekty je pro příští období vyčleněno téměř 6,5 miliard korun z evropských fondů.

Bylo by škoda tuto příležitost promarnit !

Ing. Oldřich Vlasák

člen strany
předseda oblastního sdružení
člen regionální rady
člen výkonné rady
zastupitel statutárního města