Volební Modré Kolínsko

9. října 2012
Volební Modré Kolínsko

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, dostáváte do ruky další číslo Modrého Kolínska.

Představuje se nám další osobnost, jejíž jméno a práce jsou spojeny s ODS mnoho let. Pan Karel Šebek, předseda ODS na Benešovsku, bývalý starosta města Neveklova a nyní senátor. Karla znám mnoho let. Patří mezi ty, které mám rád a kterých si vážím. Vážím si ho pro jeho poctivost, otevřenost a vstřícnost. Nemáme vždy stejné názory, ale pokaždé jsme si o nich uměli otevřeně popovídat a najít společné řešení. Oba vyznáváme stejné hodnoty, oba nás spojuje pevné přesvědčení o správnosti pravicového vidění světa.

V naší straně probíhá velmi živá diskuse, jejímž aktuálním vyvrcholením je “rebelie” několika poslanců při hlasování o návrhu na změny v daních. Žijeme ve světě médií. Sdělovací prostředky nám servírují obraz, který se značně liší od reality. Ač by si to mnozí přáli, ODS se ani nerozpadá, ani neštěpí. Polemická diskuse je krví politické strany. Kdyby přestala proudit, strana by odumřela. Když se diskuse vyhrotí, pulsuje jako horká krev.

Osobně jsem rád, že naše krev pulsuje, že diskutujeme, vedeme spory. Je přece přirozené, že na řadu věcí máme různé názory. Kdybychom o nich nemluvili, ani bychom o nich nevěděli. Každý z nás si musí nalézt svou odpověď na otázku, kde je hranice, na kterou jsme ochotni dojít na cestě od politických a programových principů k vládnímu kompromisu. Musíme umět vysvětlit nejen sobě, ale i našim voličům, proč a dokdy je lepší dávat přednost vládnímu kompromisu před předáním vlády levici. I pro naše koaliční partnery je poučné, když ODS ukáže, kam je či není ochotna ustoupit. I oni by měli hájit své návrhy a umět ustupovat.

Na stránkách Modrého Kolínska nás osloví i lídr naší kandidátky a místopředseda regionálního sdružení Raduan Nwelati. Jeho vize řízení kraje je postavena na úspěšné práci primátora Mladé Boleslavi.

Jan Mayer, místopředseda oblastní rady ODS v Kolíně, se věnuje otázce boje s korupcí. Krátce ho doplním tvrzením, že nejlepším způsobem boje s korupcí je minimalizace přerozdělování, privatizace podniků i služeb. Úřady veřejné správy řízené politiky se musí věnovat pouze veřejné správě, a ne podnikat s byty, službami či ve zdravotnictví nebo sociální péči. Kdyby byla kolínská nemocnice privátní tak jako jsou v Mělníce, Hořovicích, Berouně nebo v Rakovníku, tak by v ní “pšenka” kouzelníkům s veřejnými zakázkami nekvetla. Příjemné počtení!

dokument: pdf