Evropa chce zakázat export alkoholu z ČR

19. září 2012
Evropa chce zakázat export alkoholu z ČR

Brusel - Evropská komise požaduje, aby Česká republika zakázala vývoz tvrdého alkoholu ze země. Zástupce komise o tom ve čtvrtek informoval europoslance ve výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin.

"Je velká škoda, že na jednání výboru nebyl přítomen žádný zástupce českého Ministerstva zdravotnictví," řekl bezprostředně po jednání zástupce České republiky ve výboru europoslanec Milan Cabrnoch (ODS). "Prezentoval jsem kolegům všechny informace, které jsem od pana ministra Hegera dostal. Přesto by člověk přímo z ministerstva mohl podat mnohem čerstvější a aktuálnější informace, což by jistě přispělo k lepšímu porozumění problematice mezi europoslanci."
 
Milan Cabrnoch již na začátku týdne ministra Hegera do Evropského parlamentu osobně zval. "Domnívám se, že vzhledem ke geografickému rozložení zjištěných případů a množství jedovatého alkoholu v oběhu je  situace velice vážná a pan ministr by sem měl osobně přijet. Pokud nedostanou evropští politici dobré informace, hrozí poškození jména České republiky, a to samozřejmě se všemi ekonomickými důsledky pro občany a podniky," uvedl ve svém pondělním prohlášení Milan Cabrnoch.