Libor Lukáš navštívil 39. ročník LFŠ v Uherském Hradišti

31. července 2013
Libor Lukáš navštívil 39. ročník LFŠ v Uherském Hradišti

Slavnostní zahájení Letní filmové školy v Uherském Hradišti si nenechal ujít Libor Lukáš, který pravidelně navštěvuje a podporuje tento svátek kinematografie na Slovácku.

Letní filmová škola je významnou akcí české kulturní scény a společně s Mezinárodním filmovým festivalem pro děti a mládež ve Zlíně každoročně prezentuje a zviditelňuje celý Zlínský kraj.

„Letní filmová škola ve spojitosti s městem Uherské Hradiště, které se nachází v  samotném srdci Slovácka, dotváří opravdu neopakovatelnou filmovou náladu, která je umocněna unikátní atmosférou tohoto královského města. Festival v Uherském Hradišti se každoročně stává nepřehlédnutelnou součástí českého filmového léta, které každoročně přiláká do slovácké metropole několik tisíc milovníků dobrého filmu,“ řekl Libor Lukáš.

„Vládne zde skvělá a pohodová nálada. Myslím, že každý, kdo v těchto dnech zavítá do Uherského Hradiště na toto setkání filmových tvůrců, je příjemně zasažen tepajícím kulturním prostředím,“ doplnil Libor Lukáš a zároveň poděkoval všem organizátorům za vzornou přípravu akce.

Letní filmová škola Uherské Hradiště je již řadu let největším nesoutěžním filmovým festivalem v České republice. Již od roku 1964 je cílem akce rozšiřovat filmový obzor členů filmových klubů a filmových nadšenců (z nich velkou část tvoří středoškolští a vysokoškolští studenti) a seznamovat je s filmovým uměním v nových a netradičních souvislostech. Po roce 2000 zaznamenala LFŠ výrazný rozvoj – ze semináře primárně zaměřeného na členy filmových klubů se stala druhou největší filmovou akcí na území České republiky, kterou každoročně navštíví tisíce diváků (v posledních letech vždy kolem 5 000 akreditovaných návštěvníků). Filmy jsou promítány v 7 sálech a 2 letních kinech, rozmístěných po celém Uherském Hradišti. Letní filmovou školu pořádá Asociace českých filmových klubů (www.lfs.cz).

Libor Lukáš

předseda regionálního sdružení
člen výkonné rady