Výsledky prezidentských primárek ODS ve Zlínském regionu

12. května 2012

V druhém volebním týdnu prezidentských primárek ODS, ve kterém hlasovali členové ODS ve Zlínském kraji (volební region "Střed"), získal nejvyšší počet hlasů kandidát Evžen Tošenovský (134 hlasů, 50,4%). Pro druhého z kandidátů, Přemysla Sobotku, hlasovalo 132 členů ODS (49,6%), což je jen o dva hlasy méně. Evžen Tošenovský vyhrál ve třech oblastech Zlínského kraje, v Uherském Hradišti, ve Vsetíně a Zlíně. V oblasti Kroměříž vyhrál Přemysl Sobotka.

Volební účast v regionu dosáhla 28,2%. V týdnu od 14. května budou primárky pokračovat v Jihočeském kraji a na Vysočině (volební region "Jih"), kde proběhnou volební shromáždění v Luhačovicích (9. května) a v Olomouci (10. května).

Zlínští občanští demokraté měli možnost volit již na volebním shromáždění ve středu 9. Května, které se konalo v Luhačovicích ve Společenském domě Lázní Luhačovice. 135 návštěvníků shlédlo více než hodinovou debatu členů ODS s kandidáty do prezidentských voleb. Členové oblastních sdružení Kroměříž, Uherské Hradiště, Vsetín a Zlín si na něm mezi Přemyslem Sobotkou, 1. místopředsedou Senátu PČR, a Evženem Tošenovským, poslancem Evropského parlamentu, vybírali svého favorita do volby hlavy státu. Hlasování následně pokračovalo ještě v pátek a v sobotu v kancelářích jednotlivých oblastních sdružení. Podpořit oba kandidáty a hlasovat za své domovské sdružení přijel i premiér a předseda ODS Petr Nečas.

Libor Lukáš

předseda regionálního sdružení
člen výkonné rady