Kampaň byla nudnější kvůli prohibici. Lidé nechodili do hospod

13. října 2012
Kampaň byla nudnější kvůli prohibici. Lidé nechodili do hospod

Senátor a teplický primátor Jaroslav Kubera patřil v prvním kole senátních voleb mezi jistotu jinak chabé ODS. Do druhého kola postoupil se značným předstihem před soupeři, ve finále vyzve komunistu Jaroslava Dubského.

Věřil jste si v prvním kole? 

Já jsem spoléhal na to, že lidé budou umět ocenit poctivou pravicovou politiku. Nesouhlasím s postupem kandidátů, kterým strana kdysi pomohla nahoru a oni se od ní teď odstřihli. Bohužel se tu ale ukázalo, že kvůli souběhu dvou voleb lidé přesně nevěděli, jaký lístek patří do jaké obálky, a mnoho hlasů tak propadlo. Tam si myslím, že to mělo vliv na výsledek voleb, a už jsem i s volebními komisaři mluvil o tom, že pro příště je třeba lépe obálky rozlišit. Nijak by se to neprodražilo a ubyly by zbytečně propadlé hlasy. 

Byla pro vás letošní kampaň něčím neobvyklá? 

Byla trochu nudnější kvůli prohibici. Lidé nechodili do hospod, a tak mi chyběl ten bezprostřední kontakt s voliči. Pozvání na ferneta totiž nikdy neodmítám. Právě v hospodě se nejvíc dozvíte o tom, co lidi trápí. Já si to tam vždy zaznamenávám na malé papírky a po volbách si je pročítám.

Zatím to vypadá, že vás čeká ještě druhé kolo. Jakou povedete kampaň? 

Rozhodně nedám na velké billboardy a jsem rád, že v mém obvodu tomu voliči nepodlehli. Takže žádnou výrazně jinou kampaň neplánuji. 

Kdo z kandidátů, kteří se nedostali do druhého kola, vás podpoří? 

Určitě počítám s Alenou Antošovou, Jiřím Řehákem, pan Vorálek asi ne. 

Čekal jste, že vaším hlavním soupeřem bude pan Dubský z KSČM?
 

Celkem ano. On má tu výhodu, že členové jeho strany se neptají, jaký člověk kandiduje. Prostě jdou a poslušně tam hodí hlas za svou stranu. Jenže nevýhoda pana Dubského je, že když se do druhého kola dostane sociální demokrat, má jistotu, že ho podpoří všichni komunisté, opačně to ale neplatí. 

URL| http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-57898950-kubera-kampan-byla-nudnejsi-kvuli-prohibici-lide-nechodili-do-hospod 

Jaroslav Kubera

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
primátor
člen vedení senátního klubu