Z výjezdů poslankyně Fischerové v regionu

25. dubna 2014
Z výjezdů poslankyně Fischerové v regionu

Pravidelně každý měsíc vyjíždí poslankyně Jana Fischerová do obcí a měst Kraje Vysočina diskutovat s občany, starosty či navštěvovat různé instituce.

Nejinak tomu bylo i ve středu 23. dubna a ve čtvrtek 24. dubna.

"Takováto setkání jsou pro mě přínosná. Diskuze  tentokrát se hodně točila kolem zaměstnavatelnosti lidí, otázkou systému školství a vzdělávání. Na radnicích jsme probrali  připravované  zákony - registr smluv, systém kontrol  a odpadového hospodářství," sděluje poslankyně Jana Fischerová.

První ze dvou výjezdu byl na Pelhřimovsko, konkrétně do Humpolce, kde Jana Fischerová diskutovala s tamními podnikateli a poté se krátce setkala se starostou města Jiřím Kučerou. Další zastávkou byl Pelhřimov a přínosná diskuze se starostou města Leopoldem Bambulou a jeho místostarostou Ladislavem Medem. Závěrem tohoto dne byla návštěva Domova důchodců v Proseči u Pošné.

Čtvrtek 24. dubna byl plánován první oficiální výjezd v Třešti na Jihlavsku. Zde poslankyně navštívila dva významné zaměstnavatele regionu, a to Podzimek a synové a dále Vývoj - oděvní družstvo. Jako členka Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj PS PČR nevynechala přijetí u pana starosty Hynka a poté setkáni a diskuzi s radou města. Po celé odpoledne pani Fischerovou v Třešti doprovázel i pan senátor Miloš Vystrčil.

Ing. Jana Fischerová, CSc.

zastupitelka
krajská zastupitelka
poslankyně PČR