Jan Skopeček: Pokud systém digitalizace stavebního řízení nepoběží na konci srpna, jsme ve vážném problému

5. srpna 2024
Jan Skopeček: Pokud systém digitalizace stavebního řízení nepoběží na konci srpna, jsme ve vážném problému

(CNN Prima News) Pokud se ministrovi pro místní rozvoj Ivanu Bartošovi (Piráti) do konce srpna nepodaří uvést do provozu systém digitalizace stavebního řízení, nedovede si poslanec Jan Skopeček (ODS) představit, že by předseda Pirátů nepodal rezignaci. Řekl to v pořadu 360° na CNN Prima NEWS.

Celou debatu s Janem Skopečkem můžete zhlédnout na CNN Prima News.

„Ministru Bartošovi je potřeba dát do konce srpna prostor na to, aby dal systém digitalizace do pořádku. Protože tady nejde o to, jestli přežije jeden ministr. Ale o to, že hrozí, že bude zablokována výstavba v České republice,“ zdůraznil Jan Skopeček s tím, že jde o problém ekonomický a národohospodářský.

Zabránit problému by se podle Skopečka měli snažit všichni. „Bez ohledu na to, komu to přináší nebo nepřináší v tuhle chvíli politické nebo mediální body,“ podotkl poslanec Skopeček.

„Pokud totiž ten systém nepoběží na konci prázdnin, tak jsme ve vážném problému,“ sdělil Skopeček.

I přesto, že je otázka personální odpovědnosti v tomto případě až druhotná, Skopeček rovněž připomněl, že Bartoš digitalizaci prezentoval jako vlajkovou loď svého angažmá na ministerstvu a rovněž jde o jedno z hlavních témat Pirátů jako politické strany. „Takže pokud selže v základní vlajkové lodi, se kterou na to ministerstvo šel, nedovedu si představit, že by nepodal rezignaci,“ poznamenal Jan Skopeček.

Jan Skopeček

místopředseda Poslanecké sněmovny
místopředseda poslaneckého klubu ODS
poslanec PČR
ekonomický expert ODS
předseda ODS Hořovice