CNN Prima News: Vondra o „Babišově“ frakci: V europarlamentu budou řvát, ale nikdo si jich nevšimne

9. července 2024
CNN Prima News: Vondra o „Babišově“ frakci: V europarlamentu budou řvát, ale nikdo si jich nevšimne

(CNN Prima News) Zástupci nové frakce Patrioti pro Evropu budou v Evropském parlamentu hodně křičet, ale nikdo si jich nevšimne. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to pronesl opětovně zvolený europoslanec Alexandr Vondra (ODS). Ze zavedených uskupení nebude podle něj nikdo chtít s novou frakcí spolupracovat.

Celou debatu s Alexandrem Vondrou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Europoslanec Alexandr Vondra zdůraznil, že nově zvolení čeští zástupci do europarlamentu za koalici SPOLU zůstávají ve svých frakcích – tedy Luděk Niedermayer a Ondřej Kolář (oba TOP 09) s Tomášem Zdechovským (KDU-ČSL) v uskupení Evropská lidová strana, zatímco Vondra, Veronika Vrecionová a Ondřej Krutílek (všichni ODS) setrvají u Evropských konzervativců a reformistů.

„Nic nového pod sluncem. To, co jsme tvrdili v předvolební kampani, jsme také dodrželi,“ řekl Vondra v pořadu 360° CNN Prima News. Vzápětí se opřel do nově založené frakce Patrioti pro Evropu, do níž vstoupili z české kotliny mimo europoslanců ANO i lídr koalice Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek společně s další novou europoslankyní Nikolou Bartůšek.

„Jejich představitelé budou v europarlamentu hodně řvát, ale budou zcela izolovaní. Nikdo si jich nevšimne a nikdo z mainstreamových frakcí s nimi nebude chtít spolupracovat,“ je přesvědčen Vondra. Na půdě EU podle něj půjde „občas o zajímavé divadelní představení, které ovšem nebude mít žádný politický význam“.

Alexandr Vondra

lídr eurokandidátky koalice SPOLU
místopředseda strany
europoslanec