Odmítáme velkého bratra pro živnostníky!

3. března 2015
Odmítáme velkého bratra pro živnostníky!

Předseda Hospodářské komory přestal hájit zájmy většiny svých členů, když na dnešní konferenci podpořil zavedení registračních pokladen. Stalo se tak i přesto, že si je vědom celé řady problémů, které elektronická evidence tržeb přináší. Mezi největší problémy patří vysoké pořizovací náklady ze strany státu i podnikatelů a nedořešené fungování celého systému, který se nevyužívá v žádné západní zemi s vyspělou ekonomikou.

 
Ministr financí již připustil, že celý systém se pravděpodobně nestihne spustit k 1. 1. 2016, jak původně plánoval. Samotné výběrové řízení na elektronickou evidenci tržeb přitom obestírají pochybnosti o transparentnosti. Již nyní jsou žádány výjimky, tak aby se mohly obejít některé předpisy pro zadávání veřejných zakázek.
 
ODS je dlouhodobě proti registračním pokladnám, ať už je budeme nazývat jakkoliv. Odmítáme dělat z podnikatelů sprosté podezřelé, kteří budou online a nonstop kontrolováni. Navíc se bojíme velkého bratra, který je vytvářen při shromažďování obrovského objemu dat. Tato data je možno zneužít k šikaně malých a středních podnikatelů.
 
Registrační pokladny - Co přináší a co naopak nepřináší tento systém? Odpovědi najdete v krátké prezentaci.
Ing. Alexandra Udženija

uvolněná radní statutárního města
uvolněná radní města
členka regionální rady
předsedkyně oblastního sdružení