Nová média a komunální politika

24. dubna 2014
Nová média a komunální politika

Předseda ODS Petr Fiala ve svém textu Politika, jaká má být uvádí jako jednu ze základních pravicových hodnot snahu zjednodušovat lidem život. Říká, že pravicová politika přibližuje úřady lidem a jejich potřebám. S tímto tvrzením nelze nesouhlasit. Nyní je načase ukázat, že ODS to myslí vážně.

Předseda ODS Petr Fiala ve svém textu Politika, jaká má být uvádí jako jednu ze základních pravicových hodnot snahu zjednodušovat lidem život. Říká, že pravicová politika přibližuje úřady lidem a jejich potřebám. S tímto tvrzením nelze nesouhlasit. Nyní je načase ukázat, že ODS to myslí vážně. 

Dnešní doba umožňuje, aby úřady lidem vstupovaly do domovů, aby s nimi bezprostředně žily a přitom životy nikterak nenarušovaly. To vše díky internetu a sociálním sítím. Komunikace v prostředí internetu je rychlá, bezprostřední i jednoduchá. Přesně taková, jak si podle mého názoru většina lidí představuje i komunikaci s úřady. V Řevnicích se však poněkud zastavil čas.

Město by mělo projevovat větší snahu zajistit obousměrný tok informací – od města k občanům i od občanů k městu. Město by mělo nabízet atraktivní obsah s vysokou přidanou hodnotou. Jedině tak budou občané motivovaní poskytnout potřebnou zpětnou vazbu k plánovaným nebo uskutečněným projektům a akcím.

ODS v Řevnicích ukazuje přístup, který považuje v dnešní době za standardní. Mohu zmínit například záznam jednání zastupitelstva na našem účtu na Twitteru. Celé jednání jsme sledovali a poskytovali živý přenos důležitých informací, stejně jako jsme se snažili zprostředkovat jeho atmosféru i lidem, kteří se nemohli nebo nechtěli zúčastnit. Domnívám se, že je nutné lidem jednání jejich zástupců co nejvíce přiblížit. Vtáhnout je do děje tak, aby byli jeho součástí a ne pouze nezaujatým přihlížejícím.

Náš přístup je garantem toho, že ODS chce a hlavně umí být stranou moderní a otevřenou. A jedině moderní a otevřené strany jsou schopné zajistit moderní a otevřené fungování úřadů.

Jan Hlaváček

pokladník místního sdružení
člen strany