Můj ideální den? Pracovní, plný různých událostí, které se podaří úspěšně vyřešit.

27. září 2016
Můj ideální den? Pracovní, plný různých událostí, které se podaří  úspěšně vyřešit.

Paní starostka Jiřina Sklenská vyhrává s přehledem již po několikáté volební období komunální volby v Ratiboři. Letos se rozhodla kandidovat do krajského zastupitelstva. Dnes přinášíme její názory na příští směřování Zlínského kraje, její bohaté zkušenosti i malé nahlédnutí do osobního života.

 

Kraj by se měl zaměřit především na ty sféry, které jsou v jeho kompetenci, jako je zlepšení dopravní infrastruktury, zajištění dopravní obslužnosti území, rozvoj nemocnic, dostupnost zdravotní péče, péče o seniory a zajištění úrovně školství. K současnému vedení kraje jsem kritická zejména proto, že většinou právě v těchto oblastech zvýhodňuje některé části kraje před jinými. To je třeba změnit.

Do voleb jdeme s heslem „Zjednodušme to“. Příliš složitá je zejména administrativní náročnost ve všech oblastech lidské činnosti, jako příklad uvádím vyřízení stavebního povolení, co vše je k tomu zapotřebí a  mohla bych jmenovat spoustu dalších věcí. Lidé si často stěžují na zbytečné papírování a běhání na úřadech. Souhlasím s nimi. Jak omezit nezničitelného úředního šimla, odstranit postupně byrokratickou džungli? To je těžká otázka, zkoušel to už prezident Klaus, zatím se to nepovedlo. Náš parlament stále plodí nové a nové zákony s průvodním jevem administrativní zátěže občanů. Ztotožňuji se s volebním programem strany, která je odhodlaná tento stav řešit, z tohoto důvodu chci i v tomto turbulentním období být na kandidátce ODS.

Další záležitostí, která si zasluhuje co nejrychlejší a dobré řešení, je podhodnocení práce lidí v České republice, jak dokazují příslušné statistiky. Zejména některá povolání,  například učitelé. Tento trend lze určitě zvrátit. Ekonomika vykazuje růst, je třeba pozvednout platovou úroveň a kvalifikovanou práci přiměřeně ocenit.

Ze své dlouholeté práce v roli starostky obce mohu přinést našemu kraji své pracovní nasazení a řešení problémů s nadhledem. Mým životním mottem je "vytrvat a nevzdávat se". Za svůj ideální den pokládám sice den pracovní, zejména když " se daří", ale snažím se pokud možno relaxovat s rodinou a přáteli při cestování, turistických vycházkách a setkáních. Mojí oblíbenou četbou jsou zejména různé encyklopedie, ze kterých čerpám znalosti. A jestli se mi daří plnit si své sny? Určitě - a není jich málo!

 

 

 

 

 

Jak si představujete ideální den? Pracovní den, plný různých událostí, které se podaří úspěšně vyřešit

Štítky:
PS-rozhovor