Proč chceme kandidovat do zastupitelstva a jaká je naše vize.

18. září 2014
Proč chceme kandidovat do zastupitelstva a jaká je naše vize.

Zastupitel

Městský zastupitel by měl být člověk nezávislý na penězích města a tím pádem nestranný. Svou práci konat a hlasovat by měl ve prospěch města a pro jeho rozvoj nikoliv ve prospěch svůj, své firmy nebo pro firmu přátel za provize. Ač naše vize může vypadat jako samozřejmá, zdá se, že v současné době tomu tak není a proto je potřeba změny. Na kandidátce Občanských demokratů těžko budete hledat lidi, kteří by usilovali o veřejné zakázky města nebo by byli na městském rozpočtu závislí.

Úředník

Úředník na městském úřadě, městský policista a zaměstnanec městské správy je placen za svou práci z městského rozpočtu, které město od státu dostává na služby pro své občany. Podle toho je potřeba občanům službu plnit. Odměny úředník nepobírá za loajalitu vůči politikům ale v odpovídající míře za vykonanou práci nad rámec pracovních povinností a úkolů. Stotisícové odměny jako tomu dnes v Košťanech je, by podle nás měly být jen za opravdu mimořádný přínos. Loajalita úředníka je žádoucí a vítaná, avšak nelze jí zaměňovat za krytí nepravostí a podvodů.

Starosta

Jako zastupitelé chceme volit starostu který si bude vědom že je zodpovědný, a tím pádem podřízený, každému občanu Košťan. Rádi bychom viděli v našem městě schopného manažera- starostu který dokáže pro město a jeho rozvoj prostředky opatřit a nebude pouze rozdělovat peníze od poplatníků daní které od státu dostane na provoz města. Na to placeného starostu nepotřebujeme. Na to stačí úředník.

Miloš Kračmar

předseda místního sdružení
žadatel o členství
člen strany
člen oblastního smírčího výboru