Levnější energie formou veřejné aukce na MO III

17. května 2013
Levnější energie formou veřejné aukce na MO III

Na městském obvodě III se snažíme přistupovat k práci pro obvod nejen např. ve směru péče o veřejné prostranství, ale snažíme se přistupovat proaktivně, a tak vyhledáváme nové možnosti pro naše občany.

O veřejné aukci byla také natočena reportáž do Pardubického zpravodaje: http://youtu.be/iti_q4BixG0

Městský obvod Pardubice III po vzoru Říčan a Šenova a dalších měst nabízí občanům a organizacím ve spolupráci s firmou eCENTRE možnost snížit náklady na elektrickou energii a zemní plyn formou elektronických aukcí. Naši spoluobčané nemají většinou čas obíhat všechny dodavatele, kterých je na trhu asi 15 a studovat složitě sepsané smlouvy, ve kterých se málokdo vyzná.

Dosáhnout snížení cen je možné sdružením velkého počtu klientů do jednoho objemu zakázky, o kterou pak budou soutěžit dodavatelé energií. Platí zde přímá úměra – čím větší počet klientů, tím lepší ceny mohou dodavatelé nabídnout. Zkušenosti ukazují, že ceny elektrické energie jdou snížit až o 20 % a ceny zemního plynu až o 30%.

Přihlásit se mohou jednotlivé domácnosti, drobní podnikatelé, organizace i bytová sdružení, nejen z území Městského obvodu Pardubice III.

Společnost eCENTRE je potom sdruží a osloví všechny dodavatele energií na trhu, aby o „balík“ zájemců soutěžili v on-line elektronické aukci. Společnost eCENTRE zajistí veškerý admistrativní servis, takže občan přinese pouze smlouvu s dodavatelem včetně dodatků. Pokud by vysoutěžením nedošlo ke snížení cen, občan není povinen smlouvu podepsat. Celou akci plánujeme na měsíc červen a občany budeme informovat v našem zpravodaji. Kontaktní místo bude na Úřadě městského obvodu Pardubice III na Dubině od 3. do 24. června každé pondělí a středu od 14 do 18 hodin. Zde se občané dozvědí všechny podrobnosti od zástupce společnosti eCENTRE.

Pro všechny zájemce je tato služba úplně ZDARMA. Aukční poplatek zaplatí po ukončení aukce dodavatel, který e-aukci vyhraje.

http://youtu.be/iti_q4BixG0


Štítky:
Pardubice