PARK MEZI TRÁVNÍKY A RYBNÍKY SE MĚNÍ

21. května 2014
PARK MEZI TRÁVNÍKY A RYBNÍKY SE MĚNÍ

Začátkem května byly v rámci projektu Integrovaný plán rozvoje města Vsetína zahájeny práce na revitalizaci parku mezi sídlišti Trávníky a Rybníky.

Původní návrh architektů byl několikrát prodiskutován s občany a na základě jejich připomínek jsme jej také upravili tak, aby většině obyvatel vyhovoval.

A co se tedy v obou částech parku bude dít? V plánu je řešení tras chodníků, které budou částečně doplněny o nové. Pro povrch chodníků projektanti vybrali dvě varianty povrchů, a to litý beton upravený kartáčováním a litý beton s vymývaným povrchem. Stavebních úprav se dočkají dvě sportoviště a dvě dětská hřiště na straně Trávníků a dvě dětská hřiště na rybnické straně parku. Přibudou také nové plochy s nainstalovanými cvičebními prvky pro mládež a dospělé. Součástí revitalizace je také instalace nového veřejného osvětlení, laviček, odpadkových košů a na žádost občanů také sušáků na prádlo a klepačů na koberce.

Obnovy se dočká i zeleň. Stromy a keře, které byly již dříve na základě dendrologických posudků vykáceny, nahradí nová zeleň. Na Rybníkách to bude přibližně 30 stromů a 800 keřů, na Trávníkách pak asi 80 stromů a kolem 900 keřů.

 

Rekonstrukce čeká i občany kritizovaný podchod pod železniční tratí, který bude přibližně od poloviny května uzavřen pro veřejnost. Vybudujeme nové oba vstupy, přičemž na rybnické straně bude instalována i speciální plošina pro imobilní občany. Nová podlaha bude i uvnitř podchodu.Veškeré práce by měly skončit v průběhu září letošního roku. Věřím, že výsledný vzhled parku potěší všechny věkové skupiny Vsetíňanů.

Iveta Táborská

předsedkyně místního sdružení
členka oblastní rady
členka regionální rady
starostka