Vsetín rekordně investuje

19. února 2014
Vsetín rekordně investuje

 
V letošním roce hodláme ve Vsetíně proinvestovat skoro čtvrt milionu korun.Za poslední léta je to rekordní částka,přesto se radnice nebude muset zadlužit.

 

 Naprostou většinu z celkem 37 připravených projektů dokáže město zaplatit z vlastního rozpočtu, na deset z nich pak získalo dotace. Utratí celkem 243 milionů korun.

Oprava parku a přestavba bytů měly být hotové už loni

Dvě velké akce - přeměna parku, který spojuje sídliště Trávníky a Rybníky, a přestavba bytů ve věžovém domě u nádraží - měly být hotové už loni.

Zdržela nás změna stavebního zákona. Třeba na park jsme podle nových pravidel potřebovali stavební povolení a to se nepodařilo vyřídit dřív než v říjnu.

 

Za 28 milionů korun tak v parku obnovíme zeleň, opravíme chodníky, ale i část podchodu pod železniční tratí.

Městu patří vstupy do podchodu a komunikace, které k nim vedou. To opravíme. Samotné těleso podchodu je Správy železniční dopravní cesty. Zda se organizace k opravám přidá, zatím jisté není.

Do věžového domu, jehož přízemí slouží jako budova k autobusovému nádraží, investuje radnice 16 milionů. Ze sedmi desítek garsoniér na pěti podlažích vybuduje jedno- až třípokojové byty.

Zájem o ně má několik firem nebo třeba nemocnice. Využili by je jako dočasné ubytovávání svých pracovníků. Zbytek budeme pronajímat jako městské byty, s prodejem se nepočítá.

 

Koupaliště se otevře v létě

Víme, že lidé netrpělivě  očekávají dokončení koupaliště u průmyslové školy. Původní koupaliště už bylo za hranicí životnosti, místo něj roste areál s nerezovým bazénem za 35 milionů korun. Otevřený má být letos v létě.

Také po parkovišti na sídlišti Sychrov, které leží na kopci nad městem, volají místní už několik let. Letos tam má vzniknout 44 parkovacích míst v blízkosti základní školy.

K tomu připočítejme i bezbariérové úpravy chodníků v Rokytnici, opravu mostu ve Skalníku nebo vstupů k bytovkám na sídlištích Ohrada a Luh či zateplení a výměnu oken základní školy na Ohradě a dvou mateřinek. Na ty bude potřeba celkem asi 70 milionů korun.

 

Radnice požádala o dotaci, na její vyřízení se nyní čeká. Bez dotace do toho nepůjdeme. 

Iveta Táborská

předsedkyně místního sdružení
členka oblastní rady
starostka