Vsetín podporuje sportovce - přišla řada na fotbalisty

13. července 2013
Vsetín podporuje sportovce - přišla řada na fotbalisty

Vsetínští fotbalisté se dočkají nového zázemí na hřišti Pod Pecníkem

Podpora sportovního vyžití Vsetíňanů patří k dlouhodobým prioritám vedení města. Letos na podzim dojde ke zprovoznění nových potřebných šaten pro fotbalisty na hřišti s umělou trávou pod Pecníkem. 

Hřiště je v létě i v zimě hojně využíváno fotbalisty všech věkových kategorií. Po dokončení samotné hrací plochy a oplocení před dvěma lety se toto sportoviště dočkalo loni i umělého osvětlení. Nyní přichází na řadu další krok.

Fotbalisté neměli doposud na tomto sportovišti vůbec žádné zázemí. Stávající objekt vedle hřiště totiž využívá jako své šatny hokejbalový klub. Hráči tak museli využívat svého zázemí na stadionu v Tyršově ulici a na umělou trávu přecházet. Tato situace jistě neodpovídá současným požadavkům, a proto se vedení města rozhodlo investovat 3,97 milionu korun bez DPH do stavby nové budovy šaten. Půjde o nepodsklepený jednopodlažní objekt s pultovou střechou, ve kterém nejen fotbalisté, ale i všichni ostatní uživatelé tohoto sportoviště, naleznou potřebné zázemí. Kolem šaten vznikne také nová zpevněná plocha ze zámkové dlažby a oplocení.

Iveta Táborská

předsedkyně místního sdružení
členka oblastní rady
starostka