Na městském úřadě ve Vsetíně probíhají rekonkurzy vedoucích odborů

18. dubna 2013
Na městském úřadě ve Vsetíně probíhají rekonkurzy vedoucích odborů

Obhájit svou pozici na městském úřadě a představit své vize chodu odboru před vedením města musí v následujících třech měsících všichni vedoucí odborů vsetínské radnice. Tyto tzv. „rekonkurzy vedoucích odborů“ zapadají do celkové koncepce hodnocení všech zaměstnanců úřadu. Cílem hodnocení je zvýšení kvality práce úřadu.

„Cílem je jak zvýšení kvality práce, hledání rezerv a další možné snižování nákladů, tak velmi důležitá zpětná vazba mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem,“ informovala starostka města Iveta Táborská a doplnila: „Spokojenost občanů se službami městského úřadu je pro nás nejdůležitější.“

Vedoucí odborů při obhajobě své pozice znovu představí svůj odbor, zejména s ohledem na realizované organizační změny v předcházejícím roce. Navážou na jeho silné stránky, zdůrazní úspěchy, kterých se podařilo v minulém období dosáhnout. Při pohovoru se věnují i jeho slabinám, roli stěžejních pracovníků a jejich perspektivě pro další využití v rámci úřadu. Důležitým výstupem obhajoby jsou vize na dobu příštích dvou let, na jejichž základě vzniknou závazné úkoly.

Vedoucí odborů hodnotí starostka města, tajemník, který je jejich přímý nadřízený, manažer kvality řízení lidských zdrojů a místostarosta, do jehož kompetence příslušný odbor spadá.

„V minulém roce předcházelo rekonkurzům hodnocení zaměstnanců úřadu, které probíhalo formou zpracování pracovního snímku dne, což je nástroj na zjištění produktivity práce známý hlavně z firemního prostředí. Jeho úkolem bylo prověřit každého jednotlivého pracovníka,“ doplnila starostka města Iveta Táborská s tím, že k prověření kompletního chodu odborů patří i současné hodnocení vedoucích pracovníků, jehož výsledky budou známy v měsíci červnu.

Iveta Táborská

předsedkyně místního sdružení
členka oblastní rady
starostka

Štítky:
město Vsetín