Ukončení výroby v Schott Solar připravilo o práci i obyvatele ze Vsetínska

16. srpna 2012
Ukončení výroby v Schott Solar připravilo o práci i obyvatele ze Vsetínska

Starostka Vsetína Iveta Táborská oslovila podnikatele, se kterými město Vsetín spolupracuje a požádala je, zda mohou těmto lidem nabídnout pracovní místo nebo je zaměstnat na dobu přechodnou.

Propouštění ve společnosti Schott Solar ve Valašském Meziříčí v důsledku ukončení výroby postihlo také občany ze Vsetínska, kteří byli v této firmě zaměstnáni.  Z analýzy profesí a bydliště zaměstnanců, kterou vypracoval Úřad práce, kontaktní pracoviště Valašské Meziříčí, vyplývá, že se jedná o 23 pracovníků z regionu Vsetínska. Starostka Vsetína Iveta Táborská oslovila podnikatele, se kterými město Vsetín spolupracuje a požádala je, zda mohou těmto lidem nabídnout pracovní místo nebo je zaměstnat na dobu přechodnou. Společnosti TES VSETÍN s.r.o. a ČSAD Vsetín a.s. ihned reagovaly a nabídly své možnosti.

„Jako starostka Vsetína považuji za samozřejmé reagovat na vzniklou situaci týkající se občanů města a hledat možnosti řešení. Cením si dobré spolupráce města s místními podnikateli, které jsem proto oslovila touto nepříliš obvyklou prosbou o pomoc. Nicméně věřím, že vzájemná spolupráce může být přínosem nejen pro město, ale také pro společnost, která pracovní místa bude schopna poskytnout,“ uvedla starostka Vsetína Iveta Táborská.

Iveta Táborská

předsedkyně místního sdružení
členka oblastní rady
starostka