Dobrá práce konstruktivní opozice

2. února 2015
Dobrá práce konstruktivní opozice

Městu přišla nabídka na odkup staré ČOV za téměř 3OO mil. Kč. Nekupte to za ty peníze!  A rekonstrukce k tomu za 80 mil.Kč. Konečně jsme se dozvěděli výsledky „vstřícného“ jednání majitelů ČOV a s našim novým vedením města. Nyní si můžeme položit na misky vah 380 mil. Kč z kasy města za starou ČOV nebo 4O mil.Kč. za novou a k tomu bonus v podobě rekonstrukce hlavních kanalizačních řadů. Důležité je, že město má všechna potřebná stavební povolení a potvrzenou dotaci na výstavbu nové ČOV ve výši 77% skutečných nákladů. Protože musím tento článek odevzdat redakční radě v den jednání zastupitelů města o této nabídce, nejsem schopen reagovat na jeho závěry. Uvidíme, jaký návrh nám vedení města předloží.
Aby se mohlo začít stavět, podařilo se nám přes velký odpor některých zastupitelů po bouřlivé diskuzi prosadit návrh usnesení záměru přijetí úvěru ve výši 55 mil. Kč pro spolufinancování výstavby nové ČOV a rekonstrukce hlavní kanalizační stoky.
Byl přijat také náš návrh usnesení na snížení ročního provozního příspěvku pro TSm z navržených 45 mil. Kč na téměř 38 mil. Kč stejně jako v roce 2014.  Máme oprávněné obavy o zdravé fungování TSm, které  příchodem již jednou odvolaného ředitele Pavla Krause nastanou. Návratem ke starému způsobu řízení a placením před provedením práce, které schválilo nové vedení města, i přes jejich tvrzení hrozí nesmyslné plýtvání penězi.
Nové vedení města provedlo změnu v dozorčí radě MěVaku. Budou noví členové pracovat také zdarma a tak dobře jako ti předchozí?
Na závěr něco úsměvného a zároveň alarmujícího. Představitelé vedení města za hnutí ANO se na svých webových stránkách dne 19. 12. 2014 chlubili cizím peřím.  Šlo o splnění jednoho z jejích předvolebních slibů-snížení ceny ze záboru plochy. Po upozornění, že tento bod schválilo ještě staré zastupitelstvo, provedli úpravu na svých stránkách.  Tak snad příště budou informace z radnice pravdivé a objektivní.
Jan Bém

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
městský zastupitel