Není pravda, že bychom si problém přehazovali

6. srpna 2012
Není pravda, že bychom si problém přehazovali

V nedávné televizní relaci na ČT 1 a ČT 24 se objevilo opět několik nepravd. Redaktor Václav Svoboda zde uvedl, že jeden z hlavních tahů do centra Dvora Králové je kvůli opravám uzavřený.

Objížďka vede úzkými uličkami města a kvůli přetížení se už na trase propadla silnice. Podle jeho slov si místní  stěžují, v dopravě je zmatek a úřady si problém přehazují mezi sebou. Redaktor dále uvedl, že majitelům domů by se alespoň částečně ulevilo, kdyby na provoz častěji dohlíželi strážníci. Ty už tady ale nikdo z místních dlouho neviděl, tvrdí V. Svoboda..

Žádný problém si mezi sebou úřednici nepřehazují. Každou stížností nebo podnětem se vedení města zabývá.   Rekonstrukce této komunikace byla řádně naplánována a objízdné trasy rovněž. Jen pro zajímavost z normálního počtu 135 autobusových spojů jich po této trase nyní projede „jen“ 35. Bohužel tyto nešly odklonit z důvodu časové návaznosti na další spoje. Po této objízdné trase by měla jezdit jen osobní auta. Objízdná trasa pro nákladní auta a zbytek autobusů je řádně označena v dostatečné vzdálenosti před městem. To, že někteří řidiči nákladních aut nerespektují dopravní značení, je špatné. Strážníci městské policie zde mají nepravidelný dohled a opět je zkreslující vyjádření, že je tam dlouho nikdo neviděl. Bohužel nemáme takový počet strážníků, kteří by zde mohli být 24 hodin denně.

Zmiňovaný propad komunikace se objevil ve stejném místě vloni opravované kanalizace. Opravu jsme uplatnili v rámci reklamace díla. Možná by k propadu došlo i při normálním provozu, který zde není malý ani v normálních podmínkách. Že je jakékoliv zvýšení dopravní zátěže kdekoliv nepříjemné, je určitě pravda, ale rekonstruovat komunikace chceme snad všichni.

Jan Bém, místostarosta Dvora Králové

Jan Bém

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
místostarosta
krajský zastupitel