Otevřený dopis starostovi města Dvora Králové n.L.

19. října 2015
Otevřený dopis  starostovi města Dvora Králové n.L.

Otevřený dopis obsahuje tři otázky.

Pane starosto,

Volím tuto cestu komunikace, protože chci, aby se tato zásadní informace dostala mezi nejširší veřejnost, neboť problematika vodného a stočného je stále hojně diskutována. Na posledním jednání zastupitelstva města, které se konalo dne 10. 9. 2015, jsem se zajímal  o další osud výstavby nové městské čističky odpadních vod (ČOV). Vaším komentářem, pane starosto, s ohledem na to kolik peněz, úsilí politiků a odvedené práce úředníků příprava této akce již stála, jsem byl velice zklamaný. Váš komentář byl strohý pouze konstatující, že na této akci nikdo nepracuje. Čas letí a příprava akce stavby nové ČOV nepokračuje.

Zajisté Vám je známo, že dne 15. 10. 2015 byl Státním fondem životního prostředí otevřen dotační program pro čerpání finančních prostředků na výstavbu nových ČOV. Město má již asi poslední možnost čerpat na tuto akci finanční prostředky z fondů evropské unie. Žádosti je možné podávat do 5. 1. 2016. Městu nic nebrání tuto žádost podat. Téměř se 100% jistotou může peníze město získat, protože na tento program je určeno přes cca 3,3 mld. Kč!

Jako zastupitel tohoto města se Vás proto ptám:

1, podporuje současné vedení města výstavbu nové čističky odpadních vod v našem městě?

2, bude rozpočet města pro rok 2016 položku na pokrytí povinného finančního příspěvku města     k dotaci na tuto stavbu?

3, inicioval jste dokončení všech potřebných úkonů k zahájení výstavby ČOV ? Pokud ne, tak Vás žádám o zdůvodnění, proč jste tak neučinil.  

Děkuji a přeji Vám pěkný den,

Jan Bém

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
městský zastupitel