Informace o záměru stavby pod názvem „Komplex bytových domů Terasy Slezská“

8. února 2019
Informace o záměru stavby pod názvem „Komplex bytových domů Terasy Slezská“

Pan Ing. Arch. David Kotek a pan Jan Müller v zastoupení obchodní společnosti PROJEKTSTUDIO EUCZ, s.r.o., prezentovali záměr stavby pod názvem „Komplex bytových domů Terasy Slezská“ a podali bližší informace k záměru stavebních prací, které řeší území na sever od stávajících objektů úřadu městského obvodu Slezská Ostrava. Využívá plochy stávajícího rodinného domu (bude demolován) a navazující zahrady. Stavba by měla být napojena na komunikaci ul. Keltičkova.

Stavbu tvoří jeden bytový dům ( B1, B2) a jeden mezonetový dům (A) a související inženýrské sítě, parkovací stání a zpevněné plochy navazující na objekty. Součástí stavby budou také opěrná stěny a oplocení, s ohledem na velkou svažitost terénu. Povrch parcel tvoří převážně travní porost.

Vlastní stavby nebudou napojeny na centrální zdroj tepla.

Komise investiční, architektury a rozvoje obvodu nedoporučuje realizaci záměru stavby pod názvem „Komplex bytových domů terasy Slezská“. Dle názoru komise stavba není v souladu s územně plánovací dokumentací funkce bydlení v rodinných domech, jedná se pouze o přípustné využití. Stavba zastíní současné stavby, naruší intimitu současných obyvatel. Hmota objektů, zejména na Keltičkové ulici, naruší celkový ráz a naruší pohled na radnici z jihovýchodního pohledu.

Dále by podstatným způsobem noví obyvatelé bytových domů zvýšili dopravu na Keltičkové ulici, která je na základě stížností občanů zjednosměrněna.