Apeluji na vás. Volte senátory za ODS!

18. října 2012
Apeluji na vás. Volte senátory za ODS!

Vážení spoluobčané, milí Pražané,
 
téměř dva roky se ve funkci primátora hlavního města Prahy snažím plnit sliby, které jsem vám dal při nástupu do úřadu. Myslím si, že změny k lepšímu, které se udály, mnozí z vás nejen vidí, ale také pociťují ve svém denním životě. Chod magistrátu je nesrovnatelně transparentnější, než tomu bývalo dříve, veškerá rozhodnutí městských orgánů a peněžní toky do posledního haléře jsou snadno dohledatelné na našich elektronických stránkách, usnadněn je styk s veřejností, veřejné zakázky jsou nyní poctivě vysoutěžené, nikoli přiklepnuté ze známosti, za vratky nebo protislužby. Rozpočty staveb zahájených v předchozí době byly přehodnoceny a nezřídka i sníženy na reálnou míru.
 
Nic z toho není samozřejmostí. Tak jako ve velké politice, i v té komunální probíhá neustálý zápas mezi chápáním politiky jako programového střetu a zcela opačným pojetím politiky coby umění zákulisních dohod, personálních unií, piklů a všemožného čachrování. Mistři v tomto oboru, kluci, co spolu chodí, se nepochybně dívali a dívají na mne jako na nezkušeného a naivního nováčka a snadnou kořist. Člověk, kterému jde o věc, na funkcích nelpí – jsou pro něj prostředkem, jak posloužit společnosti a rodnému městu. V politice mě baví politika a nebaví cynické politikaření. 
 
Mnohé z očistných kroků, které se nám podařilo udělat, by vůbec nebyly možné bez podpory pražské veřejnosti, ale také bez neustálé podpory současného vedení ODS. I ve vrcholných orgánech naší strany totiž probíhá stejný zápas o podobu politiky. Ani na pražské radnici, ani v měřítku republiky ten zápas nelze vyhrát bez účasti dynamických a činorodých lidí, kteří také chtějí dělat politiku a nechtějí politikařit. Nyní máte možnost nám pomoci a velice o tu pomoc stojíme. Proto prosím: jděte volit ve druhém kole senátních voleb a pošlete do Senátu naše kandidáty, jmenovitě Danielu Filipiovou, Tomáše Grulicha a Tomáše Töpfera!! 
 
Děkuji vám! 
 
Váš MUDr. Bohuslav Svoboda, pražský primátor