PRVNÍ ONLINE OBLASTNÍ SNĚM V HISTORII ŠESTKOVÉ ODSKY

18. prosince 2020
PRVNÍ ONLINE OBLASTNÍ SNĚM V HISTORII ŠESTKOVÉ ODSKY

Přes 70 účastníků (členů ODS a podporovatelů) diskutovalo o proběhlých dvou letech na radnici a diskutovány byly jak kompetence jednotlivých uvolněných členů zastupitelstva, tak i politika obecně. Jednání se účastnil i Honza Zahradil, který všechny uvedl do situace s celostátní předvolební koalicí a poté se Marie Kubíková, Jiří Lála, Jakub Stárek a Zdeněk Hlinský věnovali všemu co se stalo za dva roky v koalici na Šestce. Za dva roky se toho povedlo skutečně hodně. Z práce našich deseti zastupitelů je jasné, že hlavní vlastnosti, které činnost klubu ODS charakterizují, je neúnavná pracovitost v rámci našich gescí, profesionalita a prožitá odpovědnost za celou Šestku a možná i trochu to, že jsme normální lidi, kteří tu žijí a mají rodiny. Vše co děláme pro nás i naše sousedy a naše programové priority nejsou cárem papíru. Povedlo se nám např. toto:
1. stavba KES (obchvat Vítězného náměstí - Kulaťáku) je zpátky ve hře a začíná se projektovat
2. dítě do MŠ zapíšete online
3. zasloužili jsme se za obnovení fotbalu na Břevnově - Union Břevnov
4. záleží nám na veřejném prostoru - citlivá práce s veřejným prostorem a umění ve veřejném prostoru (odstranění rozpadlých budov Nádraží Veleslavín, nové lavičky či rozhledna na Ladronce, aj.)
5. aplikace Lepší 6 a Geoportál Prahy 6
6. prosadili jsme nezvyšování daně z nemovitostí
7. zavedli jsme jednotný a transparentní přístup k developmentu - Šestka získává to, co nikdy dříve a peníze investujeme zejm. do škol
8. opravujeme a zlepšujeme všechny školy a školky na Praze 6 a rozšiřujeme kapacity
9. sport se poprvé dostal do škol v rámci projektu "Trenéři do škol"
10. zahájili jsme přípravu několika velkokapacitních garáží na Šestce

Oblastní sněm proběhl úspěšně, ale všichni se shodujeme na tom, že se těšíme, až se budeme moci vrátit zpět do běžného režimu setkávání.
Jakub Stárek

člen ZHMP
místostarosta MČ Praha 6