Trutnovská radnice myslí i na sportovce ve svých okrajových částech města

30. června 2012
Trutnovská radnice myslí i na sportovce ve svých okrajových částech města

Na posledním předprázdninovém jednání zastupitelstva města Trutnov (25. 6. 2012) byl na programu mimo jiné také sport. Konkrétně, došlo na podporu i drobnější akcí, které přivítají zejména obyvatelé okrajových částí města.

„Konečně dojde díky schválenému příspěvku ve výši 150 000 korun k opravě střechy kabin na fotbalovém stadionu v Trutnově - Poříčí, který patří Fotbalovému klubu Poříčí u Trutnova. Tato střecha byla již v havarijním stavu a zatékalo tak i do zázemí klubu. Sportovní areál je majetkem města a FK Poříčí je pouze jeho nájemcem, takže příspěvek města na vybudování nové střechy jde ve skutečnosti přímo do městského majetku. Sportu bylo na pondělním zastupitelstvu přáno, byli totiž podpořeni nejen poříčští fotbalisté, ale příspěvek na nákup šesti hracích stolů ve výši 120 000 korun obdrželi také stolní tenisté z TJ Trutnov – Poříčí,“ uvedl jeden z nejmladších členů zastupitelského sboru, teprve třiadvacetiletý student Daniel Rada – kandidát do podzimních krajských voleb za ODS. Tento mladý komunální politik má ve své gesci právě tuto městskou část Trutnova – Poříčí a Lhotu a o finanční příspěvky směřující do sportu a jeho zázemí se zasazuje již delší dobu. Je totiž členem sportovní komise města Trutnova.

Na otázku, kolik směřovalo financí v loňském roce z městského rozpočtu do oblasti sportu, Daniel Rada odpověděl: „Na sportovní aktivity bylo vyčleněno 28 milionů korun, a to nejen činnost oddílů, ale také na správu sportovišť. Rada města schválila záměr od roku 2013 tyto aktivity od sebe oddělit. Sportoviště převezme do správy Městský bytový podnik a činnost oddílů bude město dál financovat prostřednictvím Lokomotivy. Město tím získá lepší přehled o financích potřebných na údržbu trutnovských sportovních areálů a sportovci budou mít snadnější přístup k potřebným financím,“ zdůraznil zastupitel Daniel Rada

Daniel Rada

člen místní rady
člen regionálního smírčího výboru
zastupitel