Vedení města může za neklid v okrajových částech

9. října 2012
Vedení města může za neklid v okrajových částech

Na konci měsíce záři začal aktivně pracovat přípravný výbor místního referenda pro osamostatnění Městského obvodu Pardubice VI. Celý problém osamostatnění vznikl jako důsledek nekoncepční politiky vedení města k problematice veřejné správy ve městě, k rozsahu kompetencí městských obvodů a k jejich budoucnosti vůbec.

V polovině května při projednání novelizace Statutu města navrhla primátorka města usnesení, které bylo následně přijato. Usnesení ukládalo primátorce, aby do konce září předložila radě a zastupitelstvu města realizaci schváleného záměru posílení samosprávy městských obvodů.

Je skoro polovina října, ale orgánům města nebylo nic předloženo. Úkol, který si primátorka Fraňková sama dala, není splněn. A co více, není ani náznak jeho plnění. O tomto tématu se nejedná se starosty ani v politickém spektru města. Vůbec nic…

Nelze se tedy divit deziluzi obyvatel okrajových částí města, a není to jen v městském obvodu VI, že pak hledají cestu, jak více uplatnit své demokratické právo na řízení obce.

Vedení města selhalo. Tady nejde o to, že se nějaký park nebude rekonstruovat či jiná zdánlivě důležitá věc. Tady jde o celistvost města, tady jde o budoucnost našeho města. Za situaci, která nastala, nese jednoznačně odpovědnost vedení města, díky své nečinnosti a neplnění daných úkolů. 

ZDROJ: Pardubický deník

Ing. Petr Klimpl


předseda klubu zastupitelů města Pardubice