Ing. Kateřina Daczická, MBA

Životopis

„Pomáhat se prostě má, když člověk může“ To je mé motto, kterého se držím.

Jmenuji se Kateřina Daczická, komunální politikou se zabývám od roku 2018, kdy jsem byla občany zvolena do zastupitelstva města Kutná Hora, zároveň od roku 2022 mám tu čest být radní města Kutná Hora s gescí pro oblast sociálních věcí a kultury.

Mám 2 holčičky a svojí profesí jsem daňovou poradkyní, účetnictvím a daněmi se zabývám už od doby studií na Obchodní akademii v Dušní ulici v Praze.

A protože se držím toho, že pomáhat se má, tak jsem v roce 2010 založila Nadační fond Mikuláše Daczického z Heslova, který aktivně působí na Kutnohorsku.

Finančně podporujeme děti, jejichž rodiče se dostávají do finančních problémů z důvodů neočekávaných životních situací (maminky samoživitelky, sociálně slabé rodiny nebo nepříznivý zdravotní stav.

V neočekávaných situacích dokážeme pomoci i jiným směrem. Nadační fond pravidelně pořádá kulturní, vzdělávací a sportovní akce.

Svoji činnost rozvíjím i směrem k seniorům, neboť mým snem je, aby senioři žili v důstojném prostředí, pokud nemohou být tam, kde jsou zvyklí. Z toho důvodu jsem v roce 2018 zakoupila dům v Kutné Hoře, jehož náplní je poskytování sociálních služeb se zaměřením právě na seniory a imobilní osoby.

Rodinného prostředí, to je místo, kde by se senioři měli cítit jako doma, obklopeni svým nábytkem a věcmi, které milují. A to je přesně to, co si přeji mít v tomto sociálním zařízení.

„S regionem mě nespojují jen výše uvedené aktivity, ale také rodová linie s jedním z nejznámějších kutnohorských rodáků, kterým byl Mikuláš Daczický z Heslova. Náš rod má historii v Kutné Hoře a Čáslavi od počátku 16. století.“

Více o mě na: www.vasekatka.cz