Výlet do Jihoafrické republiky aneb zbabělost, nehoráznost a pokrytectví managementu společností Služby města Pardubic a SmP – Odpady a celé pardubick

2. května 2017
Výlet do Jihoafrické republiky aneb zbabělost, nehoráznost a pokrytectví managementu společností Služby města Pardubic a SmP – Odpady a celé pardubické vládnoucí koalice

1) Je zbabělostí, že žádný z členů orgánů společnosti Služby města Pardubic, tedy žádný z členů představenstva, dozorčí rady nebo valné hromady (jejíž funkci vykonávají členové Rady města Pardubic), neměl do dnešního dne odvahu férově a jednoznačně říci, že cesta manažerů do Jihoafrické republiky zcela prokazatelně (podle jejího přesného chronologického průběhu, který dostali členové Zastupitelstva města Pardubic k dispozici) žádnou pracovní cestou ve skutečnosti nebyla – že byla nepochybně velmi příjemným dovolenkovým výletem placeným z peněz společnosti Služby města Pardubic a společnosti SmP – Odpady, ve výsledku tedy z peněz občanů města Pardubic.   

2) Je naprostou nehorázností, že management obou společností, tedy společnosti Služby města Pardubic a společnosti SmP – Odpady, si namísto alespoň minimální míry sebereflexe v souvislosti s „výletem“ do Jihoafrické republiky dovolí v tiskovém prohlášení z pátku 28. 4. 2017 dokonce vyhrožovat právními (trestními) kroky vůči těm opozičním zastupitelům města Pardubic, kteří se v zastupitelstvu města snaží aktivně poukazovat na nehospodárnost placení exotických dovolených členům managementu. Inu, ne nadarmo se říká, že nejlepší obranou gaunerů všeho druhu vždy bylo „přejít do protiútoku“.

3) Tiskové prohlášení managementu společností Služby města Pardubic a SmP – Odpady z pátku 28. 4. 2017 je věrným obrázkem pokrytectví celé současné pardubické vládnoucí koalice, tedy ANO, ČSSD, TOP09 a KDU-ČSL. Management obou společností (tedy jejich představenstva) je totiž složen pouze a jen z nominantů současné pardubické vládnoucí koalice. Na začátku tohoto volebního období měla pardubická vládnoucí koalice plná ústa řečí o profesionalitě řízení městských akciových společností pod jejím vedením – a zatím koalice vede městské akciové společnosti pouze k výhružkám a k zastrašování opozičních zastupitelů.

Pokud ani po pátečním výhružném a zastrašujícím tiskovém prohlášení managementu společností Služby města Pardubic a SmP – Odpady na adresu opozičních zastupitelů nenaleznou soudní a slušní členové zastupitelstva města z řad pardubické vládnoucí koalice na nejbližším jednání zastupitelstva města soudnost a odvahu k odvolání představenstva společnosti Služby města Pardubic, tak nevím, zda může pardubická komunální politika klesnout ještě vůbec hlouběji…..

Karel Haas

člen zastupitelstva města za ODS