Mimořádné jednání Zastupitelstva města Pardubic – demokracie dnes dostala na frak

15. června 2016
Mimořádné jednání Zastupitelstva města Pardubic – demokracie dnes dostala na frak

Dnešní mimořádné jednání Zastupitelstva města Pardubic bylo o jediné, pro demokracii v Pardubicích klíčové, otázce – bude mít vládnoucí koalice tolik cti v těle, tolik velkorysosti a tolik politické kultury, že dovolí projednat 5 věcných a objektivních bodů navržených řádně a včas opozicí na program mimořádného jednání zastupitelstva???

Odpověď je bohužel jednoznačná a hodně smutná – vládnoucí koalice program mimořádného jednání nepodpořila a tím mimořádné jednání zastupitelstva skončilo. Tečka…. Vzkaz, který tím vládnoucí koalice vyslala všem občanům Pardubic je jednoduchý: Domníváte se, že některé věci podstatné pro naše město nejsou vládnoucí koalicí dělány správně, máte relevantní podezření, že vládnoucí koalice porušuje při svém vládnutí právo, přáli byste si o opravdu zásadních problémových bodech pro Pardubice demokraticky diskutovat v orgánu k tomu určeném, tzn. v zastupitelstvu města??? Pod kuratelou stávající koalice máte prostě smůlu – odvaha vládnoucí koalice postavit se chlapsky čelem k vlastním problémům je nulová, jiné než „vládní“ názory jsou v zastupitelstvu umlčeny, průšvihy vládnoucí koalice jsou zameteny pod koberec.

Podívejte se na jmenný výpis hlasování o tom, kteří ze zastupitelů program dnešního mimořádného jednání zastupitelstva podpořili a kteří nikoliv. Demokracie holt dneska v Pardubicích dostala na frak…. 

Mgr. Karel Haa

člen Zastupitelstval města Pardubice a neuvolněný zastupitel městské části