Nekandiduji proti někomu

9. července 2012
Nekandiduji proti někomu

Mladá Boleslav – Vůbec ho informace o zvolení Josefa Řiháka, senátora a příbramského starosty, jedničkou podzimní kandidátky ČSSD pro krajské volby nevzrušila. Alespoň to tak vypadalo. V krátkém telefonickém rozhovoru mluvil tak, že to vypadalo, že ho tahle sociálnědemokratická záležitost skoro nezajímá. Raduan Nwelati, mladoboleslavský primátor, je jedničkou kandidátky ODS. Spolu s Řihákem jsou považováni za hlavní favority voleb. Hlavními kandidáty na post středočeského hejtmana.

Sociální demokracie zvolila svoji jedničkou Josefa Řiháka. Jaké jste měl pocity, když jste se bezprostředně tuhle zprávu dozvěděl? 

Vlastně žádný nový pocit se nedostavil. I paní hejtmanka Moravčíková řekla, že pan Řihák měl přístup k Rathovi blízko a přístup do jeho kanceláře měl jednodušší než ona sama. Z toho vyplývá, že ve vedení zůstávají Rathovi lidé. A kdo by chtěl volit Davida Ratha, nechť volí Řiháka. Nebo obráceně, kdo volí Řiháka, jakoby volil Davida Ratha. 

Je tedy z hlediska volebních šancí pro vás přijatelnější Řihák, než by případně byla Moravčíková?
 

Já to takhle neberu, takhle to nehodnotím. Nekandiduji proti Rathovi, proti Řihákovi či proti někomu jinému. Jsem kandidátem pro občany středních Čech. Ti mne zajímají. 

MUDr. Raduan Nwelati

předseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
primátor Mladé Boleslavi
krajský zastupitel